ΔΙΕΘΝΗ

Σούβλισαν… το νταμπλ στη Φινλανδία οι Γκότσης – Αντιφάκος

Σούβλισαν… το νταμπλ στη Φινλανδία οι Γκότσης – Αντιφάκος

Στο Πάνθεον της ιστορίας του γυναικείου βόλεϊ της Φινλανδίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το ελληνικό τεχνικό δίδυμο των Σωτήρη Γκότση και Αργύρη Αντιφάκου, που έφεραν την… Ανάσταση στο Κουσουσάμο, οδηγώντας την Κυπελλούχο Πολκι Κοουσάμο  στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου πρωταθλήματος της ιστορίας του συλλόγου!

Για να φτάσουν όμως οι Έλληνες τεχνικοί και η ομάδα τους σε αυτή την ιστορική επιτυχία, έκαναν πραγματικά υπέρβαση, καθώς λίγο πριν το προτελευταίο παιχνίδι και ενώ προηγούνταν με 3-2 στις νίκες (ο τίτλος στις 4) είδαν την βασική τους πασαδόρο να τραυματίζεται και στο 6ο εκτός έδρας τελικό, τη φιναλίστ Κανγκασάλα να κερδίζει εύκολα με 3-1 και να ισοφαρίζει σε 3-3.

Ανήμερα όμως του Πάσχα, στον αποψινό έβδομο και… φαρμακερό τελικό της Κυριακής, η Πόλκι μετά από πραγματικό “Γολγοθά”, κέρδισε στο Κουουσάμο την Κανγκασάλα με 3-1 ( 27-25, 18-25, 25-21, 25-18) και με 4-3 στις νίκες των τελικών οι Σωτήρης Γκότσης και Αργύρης Αντιφάκος για μια ακόμη φορά, απόλαυσαν στο ντους των αποδυτηρίων το παραδοσιακό μπουγέλο της επιτυχίας!

Για την Πόλκι, η σεζόν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η ομάδα κέρδισε επίσης το Κύπελλο Φινλανδίας και την πρωτιά της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Κουουσάμο κόνρα στην κάτοχο του τίτλου, “μπήκε” στους τελικούς ως φαβορί, και παρά τις ελάχιστες αποτυχίες και τον τραυματισμό της πρώτης πασαδόρου Jalissa Trotter, η ποιότητα της ομάδας υπό την αριστοτεχνική καθοδήγηση των κόουτς Γκότση – Αντιφάκου έφερε αυτή την ιστορική επιτυχία!

To Πανόραμα των Τελικών της Mestaruusliiga γυναικών 2021-2022

Η τελική κατάταξη της φινλανδικής Λίγκας Γυναικών 2021-2022

1. Pölkky Kuusamo
2. LP Kangasala
3. Hämeenlinna Volleyball Club