Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σπουδαίο τρίποντο για Αίαντα

Σπουδαίο τρίποντο για Αίαντα

Ανάλυσε το

Εξαιρετικός ο Αίαντας Εύοσμου στην πρεμιέρα της Α1 γυναικών, επικράτησε 3-0 της νεοφώτιστης Ελπίδας Αμπελοκήπων και βλέπει με αισιοδοξία την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία.

Από την άλλη οι «πράσινες» στο παρθενικό τους παιχνίδι στην Α1 ήταν απογοητευτικές και έδειξαν αδυναμίες στο μπλοκ και την υποδοχή.

Στο πρώτο σετ ο Αίας πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, πήρε γρήγορα το προβάδισμα με 16-10  με τις Κένταλ και  Ανδρονικίδου και κατέκτησε εύκολα το σετ με 25-12.

 Στο δεύτερο σετ είχαμε κόντρα  μεταξύ των δυο ομάδων με τον Αίαντα να φτάνει πρώτος και πάλι στο α’ τεχνικό τάιμ άου με 8-5 και την Ελπίδα να βρίσκει ρυθμό στο σέρβις και να περνά και μπροστά με 11-12. Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο σκορ μέχρι το 19-18. Με σερί 6-1 οι παίκτριες του Ζωλοσταθιάδη πήραν το σετ με 25-19 και το προβάδισμα με 2-0 σετ.

 Κυρίαρχος και στο τρίτο σετ ο Αίαντας και με την Ελπίδα να μην έχει ψυχολογία εκτόξευσε τη διαφορά στο +9, (17-8) με την Ελπίδα να εκμεταλλεύεται τη χαλάρωση των γηπεδούχων και να μειώνει με την Μπολέτου στο 23-20. Πιο ψύχραιμες οι γηεπδούχες κατάφεραν να τελειώσουν το σετ με 25-20 και να πάρουν ένα «τρίποντο-χρυσάφι».

Τάδε έφη…

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (προπονητής Αίαντα): «Το είπαμε και το κάναμε αφού στην πρεμιέρα είχαμε στη βασική εξάδα δύο κορασίδες και μία αθλήτρια από την ομάδα των νεανίδων. Για μας είναι προτεραιότητα η αναγέννηση του συλλόγου κι η αξιοποίηση των υποδομών. Φέτος έχουμε δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να… μην πάρουμε το πρωτάθλημα κι ο δεύτερος να αποφύγουμε την εμπλοκή μας στις συζητήσεις για τον υποβιβασμό»

Γιώργος Χρυσομαλλίδης (προπονητής Ελπίδα Αμπελοκήπων): «Δεν μπήκαμε καθόλου στο γήπεδο και στο πνεύμα του παιχνιδιού… Κάναμε κακή εμφάνιση, είχαμε πολύ άγχος και δεν μας άξιζε. Δεν αναφέρομαι στην ήττα, αλλά στην εμφάνιση. Τώρα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να συνεχίσουμε τη δουλειά αφού το πρωτάθλημα μόλις τελείωσε»

Με τη γλώσσα των αριθμών

 Τα σετ 25-12, 25-19, 25-20

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Ανδρονικίδου, Ξανθοπούλου, Κλέπκου, Τζιαρλή, Κλίβελαντ, Κούση, Γεωργιάδου –λ / Σωτήρογλου –λ, Αποστολίδου.

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Μπολέτου Κ., Καλανταρίδου, Γκοβεδάρου, Καλαντάτζε, Γουίλσον, Καλαϊτζάκη, Σουπιώνη –λ / Δάκου-λ, Μυλωνά, Δροσοπούλου, Γεροβασιλείου, Καραμούτσα, Νώτη