ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στα ημιτελικά Ολλανδία, ΗΠΑ

Στα ημιτελικά Ολλανδία, ΗΠΑ

Ολλανδία και ΗΠΑ εξασφάλισαν την παρουσία τους στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς επικράτησαν επί Κορέας και Ιαπωνίας αντίστοιχα και πλέον περιμένουν να μάθουν τις αντιπάλους τους…

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της Ολλανδίας στο Ρίο συνεχίζονται καθώς οι “οράνιε” έβαλαν πλώρη για τα ημιτελικά και ακόμη παραπέρα…

Η Νότιος Κορέα μπορεί να ήταν το φαβορί κόντρα στην Ολλανδία, ωστόσο η παρέα της Lonneke Sloetjes φρόντισε με το δυνατό σερβίς να διαλύσει την αντίπαλη υποδοχή και με 12 άσους να πανηγυρίσει το 3-1 που τις έφερε στα ημιτελικά.

Παρά το καλό ξεκίνημα και την προσπάθεια της αρχηγού Κιμ που σταμάτησε στους 27 πόντους η Κορέα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην Lonneke Sloetjes που είχε 23 πόντους και μαζί με την Judith Pietersen (17) και Anne Buijs (13) με το 25-19 και 25-14 έκαναν το 2-0 βάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.

Η Κορέα μείωσε σε 2-1 με το 23-25, αλλά δεν η αντεπίθεση της δεν είχε συνέχεια αφού η Ολλανδία είχε το απόλυτο προβάδισμα στο 4ο σετ και παρά την μείωση σε 22-19 κατάφερε με το 25-20 έκανε το 3-1.

Στο άλλο παιχνίδι των προημιτελικών οι ΗΠΑ με κορυφαία την Λάρσον Μπούρμπαχ και Κίμπερλι Χίλ που είχαν από 14 πόντους έφθασαν στην “καθαρή” νίκη με 3-0 επί της Ιαπωνίας.

Νίκη που τους χάρισε και το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης και που περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους που θα προκύψει από την αναμέτρηση Ρωσίας – Σερβίας.