Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στα «πράσινα» ο Ιλουονί Νγκάμπουρου

Στα «πράσινα» ο Ιλουονί Νγκάμπουρου

Ο Κονγκολέζος κεντρικός Εξόσε Ιλουονί Νγκαμπούρου είναι ο εκλεκτός του Σπύρου Γκολίτση για την μπροστά ζώνη, με τους “πράσινους” της Θεσσαλονίκης να ανακοινώνουν την απόκτηση του 30χρονου Αφρικανού που βλέπει τον κόσμο από τα 2.06.

Ο Εξόσε Ιλουονί Νγκαμπούρου εξ Αφρικής αποτελεί τον πρώτο ξένο στην ιστορία της Ελπίδας Αμπελοκήπων.

Ο Κονγκολέζος Ιλουονί συμφώνησε με την Ελπίδα Αμπελοκήπων και θα καλύπτει την μια θέση των κεντρικών, με τον Αφρικανώ να αποτελεί προσωπική επιλογή του Γκολίτση που τον παρακολουθεί από το 2015.

Ο Ιλουονί έχει αρκετά πλούσιο βιογραφικό και εμπειρίες καθώς είναι πολυταξιδευμένος έχοντας αγωνιστεί αρκετές χρονιές μακριά από την πατρίδα του. Συγκεκριμένα ο Κονγκολέζος κεντρικός έχει περάσει από τα πρωταθλήματα της Βραζιλίας, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, της Αλγερίας, της Τυνησίας και της Ινδίας, ενώ τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Βραζιλιάνικη Μαρινγκά.

IMG_20190814_120710

Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής της Ελπίδας Αμπελοκήπων, ο Εξόσε Ιλουονί Νγκαμπούρου τόνισε: Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα έρθω σε μια τόσο όμορφη χώρα όπως η Ελλάδα. Δεν γνωρίζω πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του κόουτς Γκολίτση να αποτελέσω μέλος της ομάδας του.

Γνωρίζω τον κόουτς, τον εμπιστεύομαι, μου έκανε την πρόταση να συμμετάσχω σε αυτή την προσπάθεια και αποφάσισα να υπογράψω στην Ελπίδα Αμπελοκήπων. Με έχει ενημερώσει ότι η Ελπίδα είναι μία νέα ομάδα στη Λίγκα, με ανθρώπους που αγαπούν τον σύλλογο και με αρκετούς νέους και φιλόδοξους αθλητές, που θέλουν να διακριθούν μαζί με την ομάδα σ’ αυτή την καινούργια πρόκληση.

Έρχομαι με πολλή διάθεση να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ από την πλευρά μου και να βοηθήσω τη νέα ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της παραμονής στη Volleyleague».

IMG_20190814_120636

Η ανακοίνωση της Ελπίδας Αμπελοκήπων

Το «θηρίο» Εξόσε Ιλουονί Νγκαμπούρου, που βλέπει τον κόσμο από τα 2,06 μ., θα αποτελέσει τον πρώτο ξένο αθλητή στην ιστορία της Ελπίδας Αμπελοκήπων, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Ιλουονί, ο οποίος κατάγεται από τη Δημοκρατία του Κονγκό, αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού μπλοκέρ και είναι 30 ετών. Πρόκειται για προσωπική επιλογή του προπονητή της Ελπίδας, Σπύρου Γκολίτση, που γνωρίζει τον αθλητή από το 2015, όταν εκείνος αγωνιζόταν στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μαρινγκά.

Παρότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα, ο Κονγκολέζος κεντρικός έχει εμπειρίες από αρκετά πρωταθλήματα, σε τρεις ηπείρους και σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στη Βραζιλία, στο Μπαχρέιν, στην Αίγυπτο, στην Αλγερία, στην Τυνησία και στην Ινδία.