ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στα προημιτελικά η Παναχαϊκή

Στα προημιτελικά η Παναχαϊκή

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε η Παναχαϊκή. Οι Αχαιοί του Λυκούδη αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-2 από την ΑΕΚ στο τέλος κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-2 και να αποκλείουν τους «κιτρινόμαυρους»…

Την πρώτη έκπληξη του Κυπέλλου είχαμε στην Πάτρα. Η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε δύο φορές απέναντι στους «ροσσονέρι» δεν κατάφερε να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης καθώς οι Αχαιοί του Νίκου Ρουμελιώτη φρόντισαν να γυρίσουν τον αγώνα και να πάρουν τη νίκη. Ο αγώνας στο κλειστό της Αυγιάς ήταν συναρπαστικός και σίγουρα απαγορευτικός για καρδιακούς.

Η ΑΕΚ στο νέο ξεκίνημα που ήθελε να κάνει παρά τις λιγοστές προπονήσεις που έχουν όλοι οι παίκτες μαζί, έχοντας δυνάμεις ξεκίνησαν καλά απέκτησαν διαφορά από νωρίς και φρόντισαν να την διατηρήσουν μέχρι τέλους όπου με το 22-25 προηγήθηκαν με 0-1.

Η Παναχαϊκή διαθέτοντας πάθος και δίψα για πρόκριση παρ΄ ότι βρέθηκε να χάνει με 20-22 στο δεύτερο σετ ,ισοφάρισε σε 24-24 και με το 26-24 έκανε το 1-1 δείχνοντας πως θα παλέψει μέχρι τέλους την υπόθεση πρόκριση.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο τρίτο σετ όπου οι  «κιτρινόμαυροι» με τον Ραντούνοβιτς είχαν τον έλεγχο του σετ φθάνοντας στο 20-22. Οι γηπεδούχοι όμως ισοφάρισαν σε 24-24 προσπαθώντας να επαναλάβουν ότι και στο δεύτερο σετ. Η ΑΕΚ όμως ήταν αυτή που χαμογέλασε και με το 24-26 έκανε το 1-2.

Η συνέχεια όμως για την Ένωση του Κριστόφ ήταν διαφορετική αφού η Παναχαϊκή ξεκίνησε δυνατά στο τέταρτο σετ πήρε από νωρίς διαφορά ασφαλείας και με το 25-18 έστειλε την πρόκριση στο τάϊ-μπρέϊκ.

Εκεί με την ψυχολογία υπέρ της, τον κόσμος της, την κούραση της ΑΕΚ αλλά και με το σερβίς του Νίκου Ρουμελιώτη να διαλύει την υποδοχή των φιλοξενούμενων η Παναχαϊκή προηγήθηκε με 7-2 αφήνοντας πίσω τους «κιτρινόμαυρους». Με τον ίδιο ρυθμό οι γηπεδούχοι του Λυκούδη έφθασαν 11-5 και στο τέλος με το 15-8 στο 3-2 που τους χάρισε την πρόκριση προς την 8άδα του θεσμού.