ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στεπανένκο: «Το Κύπελλο ήταν ο δικός μου ‘πόλεμος’-Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που στηρίζει τον ουκρανικό λαό»

Στεπανένκο: «Το Κύπελλο ήταν ο δικός μου ‘πόλεμος’-Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που στηρίζει τον ουκρανικό λαό»

Μια ξεχωριστή βραδιά, μια βραδιά ευτυχίας και ανυπέρβλητης χαράς ήταν αυτή της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας για την Αζέρα διαγώνια του Παναθηναϊκού Μαργαρίτα Στεπανένκο.

Η «Ρίτα» περνάει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής της, αφού εδώ και τρεις εβδομάδες από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία λόγω της αδικαιολόγητης ρωσικής εισβολής, κοιμάται (όσο μπορεί) και ξυπνάει με το μυαλό της στην αγαπημένη της οικογένεια, που δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους. Ο σύζυγός της, η μητέρα της όλοι έμειναν πίσω και η ίδια καθημερινά προσπαθεί να επικοινωνεί μαζί τους και αναμένει νέα τους εναγωνίως όταν σήμα χάνεται ή κόβεται…

Η Στεπανένκο που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ουκρανία, μίλησε στο Volleyplanet για τα συναισθήματα που της δημιουργήθηκαν όταν είδε τα μπλουζάκια με το αντιπολεμικό μήνυμα πριν το πρώτο σερβίς του τελικού, την κατάκτηση του τίτλου, τη διαχείριση του ίδιους της του εαυτού αλλά και την MVP του φετινού θεσμού, τη συμπαίκτριά της Πένη Ρόγκα.

«Είμαι περήφανη για την ομάδα μου, για τον Παναθηναϊκό. Κάναμε άψογα τη δουλειά μας, τα καταφέραμε. Γνωρίζω πόσο σημαντική επιτυχία είναι αυτή για την ομάδα, τη διοίκηση, τους οπαδών μας μετά από τόσα χρόνια. Νομίζω ότι μας άξιζε. Καταφέραμε και βγάλαμε έξω από το θεσμό ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ για να φτάσουμε εδώ. Το Κύπελλο ήταν στόχος μας από την αρχή και αυτό λειτούργησε αρχικά ως έξτρα άγχος. Είμαι πολύ χαρούμενη που το κατακτήσαμε», είπε η «πράσινη» διαγώνια.

Για την MVP της διοργάνωσης, τη συμπαίκτριά της Πένη Ρόγκα, η Στεπανένκο σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την Πένη. Είναι αναμφίβολα το καλύτερο λίμπερο του πρωταθλήματος και της αξίζει. Πέρασε δύσκολα χρόνια στην ομάδα παλαιότερα και κατανοώ τη χαρά αλλά και τη συγκίνησή της. Δεν είναι λίγο να παίρνεις τον τίτλο αυτό της πολυτιμότερης, παίζοντας στη θέση του λίμπερο».

Για τα συναισθήματά της όταν είδε τη δράση της Ομοσπονδίας με το μήνυμα «Μπλοκ στον πόλεμο» και «Η ειρήνη είναι ο μόνος δρόμος»:  «Όταν αντίκρυσα το μήνυμα στα μπλουζάκια…. Ήταν δύσκολο για εμένα. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης που στηρίζει τη χώρα μου, στηρίζουν τον ουκρανικό λαό, έχω γεννηθεί στην Ουκρανία, όλη μου η οικογένεια είναι εκεί και είναι πολύ επικίνδυνα τώρα. Το μυαλό μου είναι εκεί και εύχομαι και θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό θα σταματήσει, όλο αυτό θα τελειώσει. Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά».

Για το πόσο δύσκολο είναι με αυτές τις συνθήκες να μπει και να αγωνιστεί σε έναν τελικό, σχολίασε:

«Το Κύπελλο ήταν η δική μου μάχη στο γήπεδο. Εγώ ήμουν σε ‘πόλεμο’, πάλεψα και με τον εαυτό μου, ήθελα το Κύπελλο, ήθελα να πάρουμε τον πρώτο τίτλο της σεζόν».

Έτσι κι έγινε… με τη Στεπανένκο να δίνει καθοριστικούς πόντους στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο σετ , όταν και ισοφάρισε την αναμέτρηση του τελικού σε 1-1 προκειμένου να κάμψει στη συνέχεια την πίεση του ΑΟ Θήρας και να κατακτήσει το 6ο Κύπελλο Ελλάδας.