Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στερν: «Δώστε μας την ευκαιρία να παίξουμε ξανά»

Στερν: «Δώστε μας την ευκαιρία να παίξουμε ξανά»

Συνέντευξη στην επίσημη σελίδα του Φοίνικα ONEX παραχώρησε ο Ζίγκα Στερν, με τον ακραίο της ομάδας της Σύρου να σημειώνει πως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους παίκτες να μπουν ξανά στα γήπεδα και να παίξουν.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Βρισκόμαστε σε ολικό lockdown στην Ελλάδα έως τις 30/11 χωρίς κανείς να ξέρει πως θα εξελιχτεί η κατάσταση. Έχουν σταματήσει όλες οι δραστηριότητες καθώς και το βόλεϊ. Πως βιώνεις όλη αυτή την κατάσταση;

«Δεν συμφωνώ με τις αποφάσεις της κυβέρνησης να σταματήσει το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά αντιλαμβάνομαι ότι είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλο τον κόσμο, αλλά βλέπουμε ότι σε άλλες χώρες με μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο έχουν καταφέρει να συνεχίζουν τα πρωταθλήματα τους και εύχομαι κάτι τέτοιο να συμβεί σύντομα και εδώ. Είναι η δουλειά μας να διατηρούμαστε σε ένα υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρουμε, γιατί όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι κλειστές, ακόμα και για εμάς τους επαγγελματίες αθλητές.

Το γεγονός ότι μένεις σε συγκρότημα μαζί με συναθλητές σου, βοηθάει κάπως την καθημερινότητά σου

«Ναι σίγουρα γιατί προπονούμαστε μαζί καθημερινά έξω στην ύπαιθρο, αλλά σίγουρα απέχει από τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης».

Είναι κάποιος μαζί σου από την οικογένειά η τους φίλους σου στη Σύρο; 

«Ευτυχώς αυτή τη χρονιά είναι μαζί μου η κοπέλα μου και είμαι πολύ χαρούμενος. Περνάμε αρκετό χρόνο μαζί, που συνήθως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και μας βοηθάει να μη σκεφτόμαστε όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο και στην πατρίδα μας. Θα ήθελα να είμαι μαζί με όλη μου την οικογένεια, αλλά αυτή τη στιγμή πραγματικά είναι ότι καλύτερο που είμαστε μαζί εδώ στη Σύρο».

Πως αξιοποιείς τον χρόνο σου;

«Προπονούμαι σχεδόν καθημερινά, τρέχω, κάνω βάρη, κάνω ότι μπορώ για να παραμείνω σε καλή φυσική κατάσταση. Όπως είπα και πριν, είναι πολύ βασικό για εμάς να ανοίξουν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε ρομπότ ώστε να μείνουμε ανεπηρέαστοι από την αλλαγή της καθημερινότητας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμών όταν επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση. Κατά τα άλλα … σπίτι!».

 Κάνε μια ευχή!

«Οπότε η ευχή μου για το τέλος δεν θα μπορούσε να είναι άλλη … «δώστε μας την ευκαιρία να παίξουμε ξανά» !!! Εννοείται με όλα τα μέτρα που προβλέπονται. Υγεία σε όλους».