Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στη 13η στροφή με… προσοχή!

Στη 13η στροφή με… προσοχή!

Για τους προληπτικούς λόγους και μόνο η 13η στροφή θέλει προσοχή! Στην Α1 γυναικών στις πέντε αναμετρήσεις που ανοίγουν την αυλαία της συγκεκριμένης αγωνιστικής αν και δεν υπάρχει κάποιο ντέρμπι ουδείς μπορεί να προδικάσει για το αποτέλεσμα.

15.00, ΑΟ Παναθηναϊκός – ΟΠ Ρεθύμνου (Στάικος-Μάλφας, Ράπτης)

Στο κλειστό της Κυψέλης ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΟΠΕΡ με την Μπρίζιτκα Μόλναρ να κάνει ντεμπούτο και εκτός δωδεκάδας τις Αγγελοπούλου, Γιαννακοπούλου λόγω τραυματισμών. Απουσίες θα έχουν και οι φιλοξενούμενες που θα αγωνιστούν χωρίς την Κατερίνη, την Παρασκάκη και την Αλεξίου.

«Αγωνιζόμαστε κόντρα σε μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους από εμάς. Στόχος μας είναι όπως πάντα η νίκη αλλά παράλληλα επιθυμούμε να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις. Στο τελευταίο παιχνίδι δεν παρουσιάσαμε το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο και για να αποφεύγουμε τέτοιες εμφανίσεις, δουλεύουμε συστηματικά ώστε να εντοπίζουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε», τόνισε ο προπονητής του ΠΑΟ, Γιώργος Ρούσης ενώ ο Θανάσης Ντζαφέρης σημείωσε από την πλευρά του: «Οι δυσκολίες είναι δεδομένες και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες λόγω των σημαντικών ελλείψεων που μας προέκυψαν. Ο στόχος είναι μια καλή εμφάνιση για την ψυχολογία της ομάδας».

16.00, Φιλαθ. Λαρισαϊκός Σύλ. – ΑΟ Θήρας (Χλωρός-Χαρδαλίδης, Ευθυμίου)

Στο κλειστό της Νεάπολης, ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός υποδέχεται τον ΑΟ Θήρας στην επιστροφή του προπονητή του ΑΟΘ Απόστολου Οικονόμου στη γενέτειρα του.

«Εμείς έχουμε αλλάξει την φιλοσοφία μας από τα τέλη του πρώτου γύρου και όπως έχω πει ξεκινάμε το χτίσιμο της ομάδας της επόμενης χρονιάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε αδιάφοροι κι ότι μπορούμε να πάρουμε από κάθε παιχνίδι θα το διεκδικούμε μέχρι τέλους» ανέφερε ο Λάμπρος Πράππας.

Η ομάδα της Σαντορίνης θέλει να συνεχίσει το σερί της  (έχει 9 συνεχόμενες νίκες) με την Αρτακιανού να προφυλλάσεται λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς και τον κόουτς Απόστολο Οικονόμου να σχολιάζει: «Επιστρέφω στην πόλη που γεννήθηκα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και εύχομαι, παρόλο που αυτό φαντάζει αρκετά δύσκολο, ο Φιλαθλητικός να μείνει στην κατηγορία και η Λάρισα να συνεχίσει να έχει εκπροσώπηση στη μεγάλη κατηγορία. Ανεξαρτήτου αντιπάλου εμείς πρέπει σοβαροί για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

18.30, ΑΣ Άρης – ΓΣ Ηλιούπολης (Δανιηλίδου-Σταυριανίδης, Τσοπάνογλου)

Στην Θεσσαλονίκη ο αήττητος εντός έδρας Άρης αντιμετωπίζει την Ηλιούπολη με τις δύο ομάδες να θέλουν την επιστροφή τους στις νίκες.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο της έδρας μας, αλλά δεν θα έχουμε εύκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα η οποία παίζει καλύτερα από ότι στον πρώτο γύρο. Θέλουμε όμως να επιστρέψουμε στις νίκες για να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία», δήλωσε ο Δημήτρης Σολκίδης ενώ από την πλευρά της η Δήμητρα Λυκογιάννη τόνισε: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας κόντρα σε μία ομάδα η οποία έχει αποδείξει ότι έχει θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και ειδικά μέσα στο γήπεδο της είναι αρκετά ισχυρή. Εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

18.30, Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΠΣ Αίας (Ζώης-Χαμπιλού, Γεωργόπουλος)

Χωρίς προβλήματα ο πρωτοπόρος αήττητος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αίαντα Ευόσμου στο κλειστό του Ρέντη.

«Στο μυαλό μας δεν είναι το σερί, αλλά το να παίζουμε καλά και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Παρά τη διαφορά που έχουμε με τον Αίαντα εμείς πρέπει να παίξουμε με σοβαρότητα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», σχολίασεη Άννα Λαζάρεβιτς.
Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχει κι ο Αίας με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να θυμάται τη δήλωση που είχε κάνει στον πρώτο γύρο («όποιος κερδίσει το μεταξύ μας παιχνίδι θα είναι το φαβορί για τον τίτλο») και να συμπληρώνει: «Εκείνη η ήττα μας είχε βγάλει εκτός στόχων και θέλουμε να τους το ανταποδώσουμε (γέλια). Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στις δυσκολίες του αγώνα, αλλά εγώ θα δώσω ευκαιρίες σε κάποια παιδιά προκειμένου να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στις πρωταθλήτριες».

19.00, ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΟΦ Πορφύρας (Μεταξά-Βλάχος, Μαυρικίδης)

Ο Πανναξιακός φιλοξενεί τον Πορφύρα με τις ομάδες να έχουν από μια απουσία (από τις γηπεδούχες η Μεταξά από τις φιλοξενούμενες  η Γκολφινοπούλου).
«Θα παίξουμε με την ίδια σύνθεση που αγωνιστήκαμε και κόντρα στην Ηλιούπολη. Ο Πορφύρας αξίζει τον σεβασμό μας γιατί είναι μια ομάδα που μάχεται σε κάθε πόντο και εμείς πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση για να πάρουμε το τρίποντο», είπε ο Ζόραν Κόβαζιτς ενώ ο Βασίλης Πανδής σημείωσε από την πλευρά του: «Παίζουμε εκτός έδρας με μια ομάδα της πρώτης τετράδας, απλά για εμάς είναι πολύ σημαντικό να έχουμε απόδοση ανάλογη με το ματς του Παναθηναϊκού προκειμένου να αποκτήσουμε μια σταθερότητα εν όψει της συνέχειας».

Τέλος, η 13η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (17/1) με την αναμέτρηση ΑΕΚ – ΑΟ Μαρκοπούλου.

Βαθμολογία
No. Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ήττες Σετ υπέρ Σετ κατά
1 Ολυμπιακός ΣΦΠ 36 12 12 0 36 2
2 ΑΟ Παναθηναϊκός 30 12 10 2 33 10
3 ΑΟ Θήρας 28 12 10 2 31 12
4 ΑΟΝ Πανναξιακός 25 12 8 4 29 18
5 ΑΣ Άρης 24 12 9 3 27 19
6 ΑΕΚ Αθηνών 19 12 6 6 27 24
7 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 15 12 5 7 17 23
8 ΓΣ Ηλιούπολης 12 12 4 8 17 28
9 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 10 12 3 9 17 32
10 ΟΠ Ρεθύμνου 9 12 3 9 14 31
11 Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 5 12 1 11 10 33
12 ΑΟΦ Πορφύρας 3 12 1 11 9 35
Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...