CEV CUP

Στη «ρωσική ρουλέτα» η «κούπα» του CEV Cup ανδρών

Στη «ρωσική ρουλέτα» η «κούπα» του CEV Cup ανδρών

“Ρωσική υπόθεση” θα είναι ο φετινός τελικός του CEV Cup ανδρών έπειτα από τη χθεσινή επικράτηση της Ντιναμό Μόσχας με 3-0 (25-23, 25-22, 25-10) μέσα στο Μονπελιέ επί της τοπικής γαλλικής ομάδας,  στον  ημιτελικό της διοργάνωσης.

Για τους Μοσχοβίτες, που είχαν κερδίσει με 3-1 σετ, τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 12 πόντους ήταν ο Βέλγος Ντερού, ενώ για την Μονπελιέ από 11 πόντους έκαστος σημείωσαν οι Πάνου και Σκλάτερ. Άτυχος ο Βούλγαρος μπόμπερ των φιλοξενούμενων Τσβετάν Σοκόλοφ, που στο 6-9 του β’ σετ,  προσγειώθηκε άσταλα μετά από ένα μπλοκ και γύρισε τον αστράγαλο του.

Στον “εμφύλιο” τελικό του CEV Cup, η Ντιναμό θα παίξει με την συμπατριώτισσα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία απέκλεισε τη βελγική Γκρένιαρντ Μαασέικ στο “χρυσό” σετ την προηγούμενη ημέρα κι έτσι το ρωσικό βόλεϊ θα πανηγυρίσει σίγουρα φέτος ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η Ντιναμό Μόσχας έχει ήδη κερδίσει το Κύπελλο CEV δύο φορές στην ιστορία της, το 2012 και το 2015. Επίσης, από ρωσικούς συλλόγους, αυτό το ευρωπαϊκό τρόπαιο κατέκτησαν οι ρωσικές Φακέλ (2007) και Μπελογκόρι (2009, 2018).