ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Στην Α2 η «Santa»

Στην Α2 η «Santa»

Την άνοδο της στην Α2 των γυναικών πανηγύρισε η Αγία Παρασκευή καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 του ΠΑΚ Χαλανδρίου και με 3-1 στις νίκες η «Santa» έκλεισε με χαμόγελα επιτυχίας την φετινή χρονιά.

Μετά την μεγάλη εντός έδρας νίκη της περασμένης Παρασκευής η Α.Ε.Α.Π. έδειξε πιστή στο ραντεβού της με την ιστορία και με την «καθαρή» εκτός έδρας επικράτηση 3-0 (25-20, 25-21, 25-22) επί του ΠΑΚ Χαλανδρίου πανηγύρισε την άνοδό της στην Α2.

Για το ΠΑΚ Χαλανδρίου, που με ό,τι όπλα διέθετε προσπάθησε να πάρει τη νίκη και να πάει την σειρά των play-off στο 2-2, διεκδικώντας την άνοδο σε 3ο ματς, ο αποψινός τελικός στο κατάμεστο κλειστό “ΜάρκοςΠαπαδάκης”, άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς ελάχιστες ώρες πριν το σερβίς τραυματίστηκε η Τράκα, μία σημαντική απώλεια που ήρθε να προστεθεί στον πρόσφατο τραυματισμό της λίμπερο, Φουσιάνη, στο ξεκίνημα της ημιτελικής φάσης των play off με τους Αμπελόκηπους.

Ωστόσο, αν και δικαιολογίες δεν χωράνε σε έναν τελικό, η ομάδα του Χαλανδρίου με κακή ψυχολογία από την ύστατη απώλεια, αλλά και φοβερό άγχος, μπήκε με “βαριά χερια και πόδια” στο ματς με αποτέλεσμα η Αγία Παρασκευή ανώτερη σε όλους τους τομείς να προηγηθεί με 14-8. Στο τάιμ άουτ του Χαλανδρίου, οι φωνές του τεχνικού Κώστα Λεβαντή που ακούστηκαν μέχρι έξω, στο… κυλικείο, “ξύπνησαν” ως ένα βαθμό τις αθλήτριες του Χαλανδρίου, που όμως παρά την προσπάθεια τους, η ψαλίδα της διαφοράς είχε ανοίξει υπερβολικά και το μόνο που κατάφεραν ήταν να “γεμίσουν” το κερδισμένο α’ σετ της Αγίας Παρασκευής με 25-20.

Ο ρυθμός που άρχισε να βρίσκει η ομάδα του Χαλανδρίου βοήθησε την “οικοδέσποινα” να μπει με καλή ψυχολογία και πίστη στο β’ σετ, όπου το ΠΑΚ προηγήθηκε με 8-6 και 12-11. Η είσοδος της νεαρής πασαδόρου των φιλοξενούμενων, Αγγελικής Πισιριτζή έδωσε… άλλον αέρα στην ομάδα του Σωτήρη Αμαριανάκη, που με το καλό σερβίς των Παυλοπούλου, Καλαϊτζίεβα από το 14-12 ξέφυγε με 22-18 και με άουτ σερβίς του Χαλανδρίου ζευγάρωσε με 25-21 τα κερδισμένα της σετ.

Το τρίτο σετ άρχισε με το ΠΑΚ Χαλανδρίου να βρίσκεται υπό το φάσμα της 2ης θέσης και την Αγία Παρασκευή να κρατάει στο βασικό της σχήμα την ενθουσιώδη πασαδόρο της. Το… ένστικτο της επιβίωσης φάνηκε να “μιλάει” σε πολλά διαστήματα για τις οικοδέσποινες οι οποίες παίζοντας καλά σε μπλοκ-άμυνα και πίεση στο σερβίς ‘πήραν κεφάλι” με 10-7 και 16-11, σκορπίζοντας αισιοδοξία στους φίλους της ομάδας.

Η “μαέστρος” όμως της ομάδας των φιλοξενούμενων, Πισιριτζή μείωσε σε 17-15 αρχικά με ένα αριστοτεχνικό πλασέ και στη συνέχεια με μία… βραζιλιάνικη άμυνα ολοκληρώνοντας την προσπάθεια της Δρούγκα, που στην εν λόγω φάση,  αποχώρησε με διάστρεμα, έβαλε με 20-19 στην θέση της οδηγού του σετ την Αγία Παρασκευή, που με 25-22 πανηγύρισε έξαλλα με τους φιλους της στην κερκίδα τον τίτλο και την άνοδο.

ΠΑΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Κ.Λεβαντής): Μαυρίδη, Ρουσσοπούλου, Σακελλαρίδη, Λιαρούτσου, Καλλιπολίτη (λ), Τζεμπετζή, Καραγιαννίδου, Μαναριώτη, Κατερίνα Φιλιπποπούλου, Πέρρα, Ιμπραχήμ.

Α.Ε. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Σ.Αμαριανάκης): Θανοπούλου, Θεολόγου, Θωμαϊδου, Παυλοπούλου, Καλατζϊεβα, Δρούγκα, Τικταπανίδου (λ), Πισιρίτζη, Χρησίμου, Συμεωνίδη, Ραχούτη (λ), Κόλλια

Την απονομή στην πρωταθλήτρια ομάδα, παρουσία του προέδρου της ΕΣΠΑΑ, Κώστα Αλαγιάνη και της Ειδικής Γραμματέα της ΕΟΠΕ, Σοφία Πική της Σοφίας Πική, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βαγγέλης Σταθόπουλος, υπό το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Η κατάκτηση της ανόδου πανηγυρίστηκε δεόντως από τις αθλήτριες του Σωτήρη Αμαριανάκη με την Δρούγκα να αποχωρεί από το γήπεδο με το Κύπελλο αγκαλιά δίνοντας ραντεβού με τους φίλους της «Santa» ξανά στην Α2 Γυναικών, έπειτα από την περίοδο 2013-2014.