Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στην έδρα του ΑΟ Θήρας η μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου (vid)

Στην έδρα του ΑΟ Θήρας η μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου (vid)

Στην έδρα του ΑΟ Θήρα, το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ βρίσκεται η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμου η οποία θα υψωθεί, σήμερα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου με στόχο να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και φυσικά να μπεοι στο Ρεκόρ Γκίνες!

Την ιδέα είχαν παιδιά από το «νησί του ηφαιστείου», τα οποία τη μεταλαμπάδευσαν στους γονείς τους, και, έτσι, κατασκευάστηκε μία γαλανόλευκη 1500 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 165 κιλών. Αυτή η σημαία αναμένεται να κυματίσει στις 6 Ιουνίου, στη Νέα Υόρκη, στην εκδήλωση «Sail to Freedom».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, τα παιδιά του Βασίλη Τσατσανίδη και του Γιάννη Συκηνιώτη ζήτησαν από τους γονείς τους να φτιάξουν μία σημαία που να ξεχωρίζει. Οι γονείς τους ενστερνίστηκαν την ιδέα τους, και γρήγορα έβαλαν το σχέδιο σε εφαρμογή. Ένα σχέδιο, το οποίο αγκάλιασε η τοπική κοινωνία αλλά και οι Ομογένεια.

Η «γαλανόλευκη της Σαντορίνης» θα διεκδικήσει μία θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. «Ο Βασίλης και ο Γιάννης μου είπαν την ιδέα να σηκώσουμε μία σημαία. Στην αρχή λέγαμε για 20 μέτρα, και, τελικά, φτάσαμε στα 50Χ30μ. Η σημαία κατασκευάστηκε σε ελληνική εταιρεία. Η κατασκευή της έγινε κομμάτι – κομμάτι, ράφτηκε και ήρθε στο νησί. Εμείς ενισχύσαμε τα σχοινιά και είναι έτοιμη», δήλωσε στο Hellenicdailynewsny.com ο Ζαννής Πρέκας, ιδιοκτήτης ατελιέ γραφιστικών τεχνών.

Στην αρχική ομάδα που είχε την ιδέα προστέθηκαν και άλλοι κάτοικοι της Σαντορίνης, όπως οι κ.κ. Θοδωρής Καλούδης και Αγάπιος Σκοπελίτης, συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την υλοποίηση, και όλοι περιμένουν τη στιγμή που θα κυματίσει στον γαλάζιο ελληνικό ουρανό. «Βρήκαμε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Την ιδέα αγκάλιασε η τοπική κοινωνία ενώ συγκινητική ήταν η ανταπόκριση της Ομογένειας. Οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό αγαπάνε την Ελλάδα πιο πολύ από εμάς. Όταν η σημαία έφτασε στη Σαντορίνη, την πήγαμε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ αλλά ο χώρος δεν επαρκούσε για να την ξεδιπλώσουμε. Η έπαρση της σημαίας θα πραγματοποιηθεί σε γερανό. Σε αυτό θα μας βοηθήσει ο Χρήστος Λιαπόπουλος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το σχέδιο. Το βελόνι του γερανού θα έχει ύψος 52μ.», υπογράμμισε ο κ. Ζαννής Πρέκας.

Το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της γαλανόλευκης θα είναι ανάμεσα στον Πύργο και τα Φηρά, εκεί που βρίσκεται η Santo Wines. Όπως ο Φειδιππίδης στην αρχαιότητα, τρεις μαραθωνοδρόμοι θα ξεκινήσουν από τα Φηρά με προορισμό το Ακρωτήρι, την Οία και την Περίσσα ώστε να μεταφέρουν, συμβολικά, το μήνυμα. Το τελετουργικό θα αρχίσει στις 12.00 το μεσημέρι, με υγειονομικό πρωτόκολλο ενώ τη σημαία θα ευλογήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας Αμοργού και Νήσων, πατέρας Νικόλας Σιγάλας. Την ίδια ώρα στον εναέριο χώρο της ελληνικής επικράτειας, οι αετοί της Πολεμικής Αεροπορίας θα στέλνουν το δικό τους περήφανο μήνυμα.