ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό αγοριών Κ20 & κοριτσιών Κ17 το 2024

Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό αγοριών Κ20 & κοριτσιών Κ17 το 2024

Την ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αγοριών Κ20 (εφήβων) και την συνδιοργάνωση με την Κύπρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κοριτσιών Κ17 (κορασίδων) για το 2024 ανακοίνωσε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική πανηγυρική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ “για το Ελληνικό Βόλεϊ είναι πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη που δείχνει για άλλη μία φορά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (C.E.V.), με την αποδοχή της πρότασης που κατέθεσε η Ε.Ο.ΠΕ. για τις δύο διοργανώσεις. Μετά την ατυχία το 2020 που λόγω της πανδημίας δεν ήταν εφικτή η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αγοριών Κ18 (παίδων), η Ελλάδα επιστρέφει μετά το 1995 δυναμικά στην φιλοξενία μεγάλων Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα συμμετάσχουν 16 χώρες, με την τελική φάση των κοριτσιών Κ17 (κορασίδων) να φιλοξενείται στη Κύπρο.

Το Ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τα μελλοντικά αστέρια του αθλήματός μας σε αγόρια και κορίτσια, ενώ σύντομα θα υπάρχουν περισσότερες ανακοινώσεις που θα αφορούν τις δύο διοργανώσεις”.

Την ικανοποίησή του για την ανάληψη της διοργάνωσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος σχολιάζοντας πως “η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων ήταν ένας από τους στόχους μας. Είχαμε αναλάβει την τελική φάση του Ευρωπαϊκού παίδων το 2020, δυστυχώς, όμως, λόγω της πανδημίας δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί. Μετά την δεύτερη συνεχόμενη παρουσία των Εθνικών ομάδων στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ ήρθε η ώρα η χώρα μας να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου και ο κόσμος να δει την νέα γενιά του ελληνικού βόλεϊ» .