ΔΙΕΘΝΗ

Στην εξωτική BGVC συνεχίζει η Σπανού (fot-vid)

Στην εξωτική BGVC συνεχίζει η Σπανού (fot-vid)

Με τα «χρώματα» της δευτεραθλήτριας Ταϊλάνδης, Bangkok Glass Volleyball Club θα αγωνίζεται πλέον η πρώην διεθνής άσος της Μπαρτσελόνα, που γίνεται η δεύτερη Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια στην ασιατική χώρα μετά την Χαντάβα.

Λίγα 24ωρα λοιπόν μετά την αποχώρησή της από τη Βαρκελώνη και την Μπάρτσα, που όπως δήλωσε η ίδια αποκλειστικά στο Volleyplanet δεν της έδινε τη δυνατότητα για να βελτιωθεί περαιτέρω ως αθλήτρια, η Άννα Σπανού βρέθηκε στις 23 Οκτωβρίου στην Μπαγκόγκ, όπου  πραγματοποίησε ήδη τις πρώτες της προπονήσεις με τη νέα της ομάδα και γνώρισε τις νέες της συμπαίκτριες και τον προπονητή, Danai Tipsathien. Η ομάδα που ιδρύθηκε πριν τρία χρόνια έχει σήμα ένα… κουνέλι!

spanou_thailand

Στην ομάδα της Ταϊλάνδης, όπου σε λίγες μέρες τελειώνει το ετήσιο πένθος που είχε κηρυχθεί στη χώρα για τον περσινό θάνατο του Βασιλιά Bhumibol Adulyadej,η Σπανού μεταξύ των υπόλοιπων γηγενών αθλητριών θα έχει συμπαίκτρια και την διεθνή 28χρονη ακραία της Τσεχίας,  Sona Mikykova, που στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Τσεχία, Γαλλία και Πολωνία.

Στις πρώτες της δηλώσεις επί ταϊλανδέζικου εδάφους, η Σπανού που αντικατέστησε την έτερη ξένη της ομάδας, Αμερικανίδα, Ασλεϊ Φρέιζερ, η 22χρονη πρώην αθλήτρια των ΑΕΚ, ΓΣ Ηλιούπολης, αφού συστήθηκε, στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή της που θα αγωνιστεί σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου, αλλά και τους στόχους που έχει αρχικά για την 4άδα και μετά για συμμετοχή στον τελικό.

spanou_kmezic

Η Άννα Σπανού είναι η δεύτερη Ελληνίδα στην ιστορία που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης, καθώς το 2014 η διεθνής μας άσος Ευαγγελία Χαντάβα, είχε αγωνιστεί στην  Nakhonnon VC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρωτάθλημα της Ασίας, στις Φιλιππίνες συνεχίζει την καριέρα της και η Σέρβα πρώην συμπαίκτριά της Σπανού, η διαγώνια Ταμάρα Κμέζιτς, που αποχώρησε πρώτη από την Μπαρτσελόνα και πλέον αγωνίζεται στην Iriga Oragons.

Δείτε στο video τις πρώτες δηλώσεις της Σπανού ως αθλήτρια της BGVC.