ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στην Ισπανία Εφήβων – Νεανίδων

Στην Ισπανία Εφήβων – Νεανίδων

Για την πόλη Παλένθια της Ισπανίας (βρίσκεται 230 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδρίτης) αναχώρησαν νωρίς το πρωί οι αποστολές των εθνικών ομάδων Εφήβων και Νεανίδων που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά Χριστουγέννων που διοργανώνει η Ισπανική Ομοσπονδία (27-29/12 οι αγώνες).

Στο τουρνουά συμμετέχουν οι Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Τουρκία στα αγόρια και οι Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Φινλανδία στα κορίτσια, ενώ πριν την αναχώρηση τους τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα πραγματοποίησαν προπονητικά Καμπ σε Λουτράκι (τα αγόρια) και Μεγαλόπολη (τα κορίτσια).

efhvoi-2015

«Για εμάς αυτό το τουρνουά είναι το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας της συγκεκριμένης εθνικής, η οποία το περασμένο καλοκαίρι με την ίδια σχεδόν σύνθεση (όπου τα περισσότερα παιδιά ήταν σε ηλικία Παίδων) είχε συμμετάσχει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Εφήβων. Θέλουμε σ’ αυτούς τους αγώνες να δούμε κάποια πράγματα εν όψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον ερχόμενο Απρίλιο και σίγουρα είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή μας σε ένα τέτοιο τουρνουά», δήλωσε ο τεχνικός των Εφήβων Άρης Αγγελόπουλος, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Κυριάκος Σπυριούνης σημείωσε αρχικά ότι: «την περασμένη φορά που βρέθηκα σε μια ανάλογη αποστολή ήμουν ο μικρός της ομάδας, τώρα είμαι ο αρχηγός της. Σίγουρα οι ευθύνες είναι περισσότερες, όμως όλοι μας χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ και ειλικρινά πιστεύω πολύ σ’ αυτή την ομάδα. Από το περασμένο καλοκαίρι όταν ταξιδέψαμε στην Άγκυρα για το Βαλκανικό, δέσαμε σαν χαρακτήρες, σαν άτομα κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Σίγουρα έχουμε κάποια προβλήματα όπως όλες οι ομάδες, ωστόσο αυτό το ομαδικό πνεύμα που κυριαρχεί πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Ο Άρης Αγγελόπουλος και ο συνεργάτης του Νίκος Ζαλμάς επέλεξαν για το τουρνουά της Ισπανίας τους:

Αλέξανδρο Γραμμενούδη (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015), Στέλιο Τζιουμάκα (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015), Δημήτρη Μπουράκη (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015), Παρασκευά Τσέλιο (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Σωκράτη Χαραλαμπίδη (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Κυριάκο Σπυριούνη (ΑΟΝΣ Μίλων), Ανδρέα Κάββουρα (ΕΑ Πατρών), Μιλτιάδη Τσαρκάτογλου (ΕΑ Πατρών), Δημοσθένη Λινάρδο (ΑΟ Θησέας), Γιώργο Παπαλεξίου (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου), Δημήτρη Χρηστινίδη (ΑΠΣ Αίας Ευόσμου), Οδυσσέα Αδάμ (TEAM Northumbria Newcastle),

Ενώ την αποστολή πλαισιώνουν ο τιμ μάνατζερ Δημήτρης Κουτσμανής και ο στατιστικολόγος Άκης Ευσταθόπουλος.

Το πρόγραμμα για το τουρνουά των Εφήβων έχει ως εξής:

Κυριακή 27/12

18:00, Πορτογαλία – Ισπανία

20:00, Ελλάδα – Τουρκία

Δευτέρα 28/12

11:00, Ισπανία – Ελλάδα

13:00, Τουρκία – Πορτογαλία

18:30, Ισπανία – Τουρκία

20:30, Πορτογαλία – Ελλάδα

Τρίτη 29/12

13:30, Αγώνας για θέσεις 3-4

19:30, Τελικός

Νεανίδων : Να μετρήσει δυνάμεις στην Ισπανία

neanidon-2015

Η Εθνική Νεανίδων πέρσι είχε κατακτήσει το αντίστοιχο τουρνουά (που είχε φιλοξενηθεί στην πόλη Γκουαδαλαχάρα) με τον Γιάννη Ανδρεάδη ωστόσο να θέτει άλλες προτεραιότητες.

«Ο στόχος μας είναι να δούμε την κατάσταση αυτής της καινούργιας εθνικής Νεανίδων εν όψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού που θα διεξαχθούν τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου… Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτή την ομάδα, παρόλο που δεν βρισκόμαστε τόσο συχνά όσο θα θέλαμε. Από την άλλη λόγω κρίσης πολλά παιδιά παίζουν βασικές σε Α1 και Α2κι αυτό είναι πολύ καλό αφού παίρνουν αγώνες και εμπειρίες στα πόδια τους» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

Τέλος η αρχηγός της Εθνικής Νεανίδων (και MVP στο περσινό τουρνουά) Κατερίνα Παπάζογλου αφού αρχικά παραδέχθηκε σίγουρα τέτοιες μέρες σε όλους λείπει η οικογενειακή θαλπωρή συμπλήρωσε: «Όλα τα κορίτσια πλέον το έχουμε συνηθίσει όμως και το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα βοηθάει στο να περνάμε καλά. Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι μια πολύ δυνατή διοργάνωση, θα μας βοηθήσει να δούμε αρκετά πράγματα και προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξη για την εθνική. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια αλλά σίγουρα πιστεύουμε στις δυνατότητες μας».

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Ο Γιάννης Ανδρεάδης και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Σταθόπουλος επέλεξαν για το τουρνουά της Ισπανίας τις:

Ευφροσύνη Αλεξάκου (ΑΟ Μαρκοπούλου), Στέλλα Τσιάκουλα (ΑΟ Μαρκοπούλου), Παναγιώτα Καλαγασίδη (ΑΠΣ Αίας Ευόσμου), Παναγιώτα Ξανθοπούλου (ΑΠΣ Αίας Ευόσμου), Κατερίνα Βλάχου (ΑΟ Αιγάλεω), Γεωργία Τσελέπη (ΓΣ Ηρακλής Κηφισιάς), Αριστέα Τοντάι (ΑΕΚ Αθηνών), Αικατερίνη Παπάζογλου (ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων), Μαρία-Αικατερίνη Ξανθοπούλου (Α.Ε.Σ.Μυγδονιακός), Ελένη-Ελπίδα Μιλεντίγιεβιτς (Ολυμπιακός ΣΦΠ), Λυδία-Ευαγγελία Κάστανου (Παναθηνα’ι’κός Α.Ο), Άλκηστις Καραφουλίδου (ΑΣ Μακεδόνες Αξιού)

Αρχηγός αποστολής είναι ο Γιάννης Χλιός και την αποστολή συμπληρώνουν οι Βίκυ Νεντή (στατιστικολόγος), Ανδρέας Κόκκινος (φυσιοθεραπευτής).

Το πρόγραμμα στο τουρνουά των Νεανίδων έχει ως εξής:

Κυριακή 27/12

18:30, Φινλανδία – Ελλάδα

20:30, Ισπανία – Πορτογαλία

Δευτέρα 28/12

18:30, Ελλάδα – Πορτογαλία

20:30, Ισπανία – Φινλανδία

Τρίτη 29/12

11:30, Πορτογαλία – Φινλανδία

17:30, Ισπανία – Ελλάδα