ΑΓΩΝΕΣ

Στην οκτάδα μέσω Πατρών!

Στην οκτάδα μέσω Πατρών!

Ανάλυσε το

Την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου, πήρε ο Ολυμπιακός που επικράτησε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες με 3-1 της Παναχαϊκής στο κλειστό της Αγυιάς. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Μετά το πρώτο σετ που τους αιφνιδίασε η ψυχωμένη και πεισμωμένη Παναχαϊκή, βρήκαν ρυθμό στο σερβις, βελτίωσαν την υπόδοχη τους και με αιχμές  στην επίθεση  τους Τσουκ και Εγκλεσκαλνς, κατάφεραν να πάρουν το ματς και την πρόκριση.

Απο την άλλη πλευρά η Παναχαίκή πάλεψε οσο μπορούσε το παιχνίδι αλλά όταν είδε οτι δεν υπάρχουν ελπίδες, ο προπονητής Γ.Λυκούδης έκανε αλλαγές αφου περισσότερο τον ενδιαφέρει ο κρίσιμος αγώνας που ακολουθεί με τον Εθνικό Αλεξ/πολης.

Μεγάλο ντέρμπι είχαμε στο πρώτο σετ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 12-14 και 13-16 από μπλοκ άουτ του Νίκου Ρουμελιώτη. Οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας που μεταφράζεται σε σερί 9-4 και μπροστάρηδες τους Ρουμελιώτη, Βάλτερς, Τορρες πέρασε μπροστά με 22-20. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 22-21 αλλά και πάλι οι Αχαιοί πήραν με το Ρουμελιώτη, προβάδισμα 24-22 και κατέκτησε το σετ με 25-22 από άουτ επίθεση του Σπίνου, κάνοντας το 1-0 σετ.

Κυρίαρχος στο δεύτερο σετ ήταν ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από την αρχή σταθερό προβάδισμα και μάλιστα ξέφυγαν με +6 (9-15) με τον Εγκλεσκαλνς. Λίγο αργότερα η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 14-23 πάλι με τον Λετονό διαγώνιο και πήρε το σετ με 16-25 από φαρμακερή επίθεση του Τσουκ και πλέον είχαμε το 1-1.

Ανώτερος και στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 12-16 από μπλοκ του Φιλίποφ στον Βάλτερς. Η Παναχαϊκή μείωσε σε 18-19, ήταν κοντά στο σκορ 19-21 με τον Ρουμελιώτη αλλά και πάλι οι παίκτες του Πιάτσα βρήκαν λύσεις και με τους Εγκλεσκαλνς- Τσουκ, ξέφυγαν με 19-24 και με διπλό μπλοκ Τσουκ-Σπίνου σε Ρουμελιώτη έγραψαν το 19-25 και πήραν προβάδισμα με 1-2 σετ.

Μονομαχία είχαμε και στο τέταρτο σετ. Αρχικά είχαμε τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με 11-14, η Παναχαϊκή ισοφάρισε σε 14-14, 14-18 οι Πειραιώτες, 18-18 οι παίκτες του Λυκούδη που δεν παράτησαν το ματς, 20-20 με το Νίκο Ρουμελιώτη. Ένα ξέσπασμα των φιλοξενούμενων με αιχμή τον Εγκλεσκαλνς, ανέβασε το σκορ στο 20-23, η Παναχαϊκή μείωσε σε 22-24 με τον Βλαχοστάθη και 22-25 με άσο του Κοκκινάκη και τελικό σκορ με 1-3.

Τάδε έφη…

Μιχάλης Σαρικεΐσογλου (ακραίος Παναχαϊκή):«Ήταν ένα παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο εάν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε πιο σωστά στον τομέα της υποδοχής. Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Αγωνιστικά είμαστε σε καλή κατάσταση και καλούμαστε να εξαργυρώσουμε τις δυο καλές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του Σαββάτου που μας περιμένει με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης όπου στόχος μας είναι η νίκη»,

Γιώργος Σφενδυλάκης (κεντρικός Ολυμπιακός): «Πετάω από την χαρά μου γιατί ξεκίνησα από τους Παμπαίδες του Ολυμπιακού και ήταν όνειρο να παίξω στην πρώτη ομάδα και πόσο μάλλον και βασικός. Είμαι ο μοναδικός που έμεινα μαζί με τον Κοκκινάκη από την περσινή ομάδα, ήρθα σαν 14ος και δεν με πτόησε το γεγονός ότι πέρσι αγωνίστηκα ελάχιστα. Ίσα ίσα με βοηθάει ο ανταγωνισμός, ότι έχω καλύτερους παίκτες μπροστά μου και θέλω να τους ξεπεράσω ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια του κ. Πιάτσα»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-22, 16-25, 19-25, 22-25

Παναχαϊκή (Λυκουδης): Λιβαθηνός, Ν. Ρουμελιώτης, Βάλτερ, Τόρρες, Σαρικεΐσογλου, Βλαοχστάθης, λίμπερο ο Μ. Ρουμελιώτης, (Κωστόπουλος, Ντονάς, Ιτάλο- λ-, Γεωργακόπουλος, Χρηστιάς)…

Ολυμπιακός (Πιάτσα): Φιλίποφ, Τσουκ, Σπίνου, Όγκουρτσακ, Σφενδυλάκης, Έγκλεσκαλνς, λίμπερο ο Ταμπουρατζής, (Κοκκινάκης, Σακόγλου, Στοιβαχτής, Γκούζντα -λ-, Σουλτανόπουλος)