ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στην σέντρα η ΕΣΑΠ για το ΕΣΚΑΝ (vid)

Στην σέντρα η ΕΣΑΠ για το ΕΣΚΑΝ (vid)

Καμπανάκι  από την Πολιτεία στην ΕΣΑΠ για τις οφειλές τις προς το ΕΣΚΑΝ «χτύπησε» ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος  Συναδινός στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Το θέμα των οφειλών της ΕΣΑΠ προς τον ΕΣΚΑΝ επανήλθε σήμερα μετά τις δηλώσεις του νέου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού.

Ένα χρέος που όπως αναφέρθηκε είναι το μεγαλύτερο μαζί με αυτό της Football League και που μαζί με τα υπόλοιπα χρέη ομοσπονδιών και αθλητικών φορέων έχουν δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και βιωσιμότητας του ΕΣΚΑΝ.

Μάλιστα όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας, το Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επαφή με την ΕΣΑΠ προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη της τονίζοντας πως όλοι οι αθλητικοί φορείς θα πρέπει να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους…

«Ήδη βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους φορείς που χρωστάνε πάρα πολλά ποσά στο ΕΣΚΑΝ. Πρόκειται κυρίως για τον ΕΣΑΠ -το επαγγελματικό βόλεϊ, τη Football League, αλλά και άλλους φορείς. Πρέπει να ρυθμίσουν τα χρέη τους όλοι οι αθλητικοί φορείς προς το ΕΣΚΑΝ και πρέπει να αντιληφθούν ότι όπως θεωρείται ανελαστική δαπάνη το να πληρώνουν τον διαιτητή, τον γιατρό ή την γραμματεία ενός αγώνα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο  θα πρέπει να θεωρούν πως είναι υποχρέωσή τους να είναι συνεπείς απέναντι στους δειγματολήπτες του ΕΣΚΑΝ και του Εργαστηρίου Αντιντόπινγκ» υπογράμμισε ο Ιούλιος Συναδινός.

Ο ΕΣΚΑΝ με επιχορήγηση το τελευταίο χρόνο μόλις 50.000 ευρώ έφθασε ένα βήμα πριν την διάλυσή του, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή να αναφέρει ότι η WADA ήταν έτοιμη να ανακαλέσει την άδει λειτουργίας του.

Ωστόσο έστω  και στο παρά ένα -έπειτα από την εξεύρεση κονδυλίων και πόρων από πλευράς Πολιτείας – ο ΕΣΚΑΝ κράτησε την άδειά λειτουργίας του και μάλιστα θα αναβαθμιστεί αφού πλέον βάση Νομοθεσίας θα παραχωρεί βεβαιώσεις στους αθλητικούς Φορείς για την αδειοδότηση των ομάδων της.

Ο κ. Συναδινός δήλωσε χαρακτηριστικά «Το ΕΣΚΑΝ και το Εργαστήριο Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ έχουν στα χέρια τους ένα πολύ σημαντικό εργαλείο το οποίο Νομοθετήθηκε. Θα δίνουν βεβαίωση σε σχέση με το ότι οι αθλητικοί φορείς έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προκειμένου να πάρουν την άδεια οι ομάδες να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Είναι μια θέση, μια ενέργεια που αναβαθμίζει το ΕΣΚΑΝ».

VIDEO