Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στην Σύρο το Final 4 του League Cup

Στην Σύρο το Final 4 του League Cup

Στην Σύρο θα φιλοξενηθεί το φετινό Final 4 του League Cup που θα ξεκινήσει μια εβδομάδα πριν την έναρξη της Volleyelague με την Α φάση της διοργάνωσης να έχει 4 ομίλους των 3 ομάδων. Στις 21 Οκτωβρίου η έναρξη του πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα που αναζητά τηλεοπτική στέγη, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ζήτησε και πήρε προθεσμία για να ανακοινώσει τις προθέσεις του.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ της 11ης Σεπτεμβρίου 2017 πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος VolleyLeague«Πάμε Στοίχημα» 2017-18.

2.H κλήρωση του πρωταθλήματος VolleyLeague«Πάμε Στοίχημα» 2017-18 θα γίνει την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο.

3.Η τελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2017-18 θα γίνει στη Σύρο.

Η Α΄φάση θα διεξαχθεί μία εβδομάδα πριν από το εναρκτήριο σερβίς του πρωταθλήματος το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου.

Στην Α΄φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων. Στον Α΄όμιλο θα αγωνιστούν ΠΑΟΚ, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου.

Στον Β΄όμιλο θα αγωνιστούν η Παναχαϊκή, ο Παμβοχαϊκός και μία ακόμα ομάδα που θα προκύψει από κλήρωση.

Στον Γ΄όμιλο θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός και δύο ακόμα ομάδες που θα προκύψουν από κλήρωση.

Στον Δ΄όμιλο θα αγωνιστεί ο Φοίνικας Σύρου και δύο ακόμα ομάδες που θα προκύψουν από κλήρωση.

Η κλήρωση των ομάδων για τη στελέχωση όλων των ομίλων και οι έδρες των ομίλων θα ανακοινωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου πριν από την κλήρωση του πρωταθλήματος.

4.Έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τηλεοπτικό σταθμό για την παραγωγή και μετάδοση των αγώνων του πρωταθλήματος.

5.Συζητήθηκαν θέματα του Πειθαρχικού Δικαίου. Αποφασίστηκαν αλλαγές που θα κοινοποιηθούν στα μέλη για επιβεβαίωση αλλά και στην ΕΟΠΕ για έγκριση.

6.Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού Σταύρος Σπύρου ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις εξελίξεις στον αθηναϊκό σύλλογο. Ζήτησε προθεσμία λίγων ημερών για την ανακοίνωση των προθέσεων της διοίκησης του Παναθηναϊκού σχετικά με την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ δεσμεύτηκε να βοηθήσει τις προσπάθειες της διοίκησης του Παναθηναϊκού για να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να αγωνιστεί το πρωτάθλημα 2017-18 θα διεξαχθεί με 11 ομάδες.

7.Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα 2017-18 θα πρέπει να γίνουν μέχρι 19 Σεπτεμβρίου.

8.Εγκρίθηκε η εφαρμογή συστήματος bonusγια όλες τις ομάδες. Κάθε ομάδα για κάθε βαθμό στον βαθμολογικό πίνακα θα δικαιούται 100 Ευρώ.

9.Εγκρίθηκε πριμ για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

10.Ο νεοφώτιστος Εθνικός Πειραιά θα έχει έδρα το γυμναστήριο του Εσπέρου στην Καλλιθέα και η Κηφισιά το Ζηρίνειο με εξαίρεση την ημιτελική και τελική φάση των πλέι οφ όπου η ελάχιστη χωρητικότητα θεατών είναι 1.500 θέσεις.