CEV CUP

Στις “8” της Ευρώπης Ανθή και Εύα

Στις “8”  της Ευρώπης Ανθή και Εύα

Χέρι-χέρι περάσανε στα προημιτελικά του Cev Cup γυναικών οι Κονελιάνο και Λοκομοτίβ Μπακού των διεθνών μας άσων, Βασιλαντωνάκη και Χαντάβα αντίστοιχα.

Την πρόκριση στις «8» του Cev Cup που συνοδεύτηκε και από μία πολύ καλή ευρωπαϊκή εμφάνιση της Ανθής Βασιλαντωνάκη, πανηγύρισε στην Σλοβενία η ιταλική Κονελιάνο, παρά την ήττα με 3-2 από την οικοδέσποινα» Μάριμπορ στον επαναληπτικό των «16» της διοργάνωσης.
Η διεθνής Ελληνίδα, που μπήκε ως αλλαγή στο α’ σετ και δεν ξαναβγήκε ποτέ, ήταν η δεύτερη τοπ σκόρερ της ομάδας της, πίσω από την Φιορίν (15π), καθώς τελείωσε το ματς με 11 πόντους) και σκόρπισε χαμόγελα με την εμφάνισή της. Ο τεχνικός Νικολα Νέγκρο της Κονελιάνο, που μετά το 3-0 του α’ αγώνα στο Τρεβίζο χρειάζονταν μόλις ένα σετ για να «σφραγίσει» τυπικά την πρόκριση, και από τη στιγμή που προηγήθηκε με 2-0 στη συνέχεια έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες του τις αθλήτριες.

Στα προημιτελικά (13-15/01) η Κονελιάνο, αναμένεται εκτός εξαιρετικού απροόπτου να βρεθεί αντιμέτωπη με την πολωνική, Τρέφλ Σοπότ, η οποία συνέτριψε με 3-0 σετ την βελγική Ζόερσελ στο α’ ματς και στον αποψινό επαναληπτικό του Βε΄λγίου χρειάζεται κι αυτή μόλις ένα σετ.

 Επικίνδυνο Κράσ(νονταρ) τεστ για Χαντάβα!

Στις «8» κορυφαίες όμως ομάδες της διοργάνωσης πέρασε και η Λοκομοτίβ Μπακού της διεθνούς μας, Εύας Χαντάβα η οποία κόντρα στις Σέρβες του Ερυθρού Αστέρα, αγωνίστηκε στον επαναληπτικό των «16» Αζερμπαϊτζάν ως αλλαγή και σημείωσε 2 πόντους στη δεύτερη νίκη της ομάδας της, αυτή τη φορά με 3-1 (25-22, 25-20, 23-25, 25-23).

Στα προημιτελικά η Λοκομοτίβ, που εκτός έδρας είχε κερδίσει τη σερβική αντίπαλο με 3-0 θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη ρωσική Ντιναμό Κράσνονταρ, που σε δύο ματς ξεπέρασε το εμπόδιο της φινλανδικής Χαμεενλίνα, χωρίς μάλιστα την παραμικρή απώλεια σετ.