ΔΙΕΘΝΗ

«Μία στις δύο κερδίζει» στην Γαλλία

«Μία στις δύο κερδίζει» στην Γαλλία

Κάτι από το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν του Λαϊκού Λαχείου: «Ένας στους δύο κερδίζει» θυμίζει η φετινή πορεία των διεθνών μας στην γαλλική Λίγκα γυναικών, αφού για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν “χαμογέλασαν” και οι δύο πρέσβειρες του ελληνικού βόλεϊ.

Για την 3η αγωνιστική λοιπόν η Αθηνά Παπαφωτίου οδήγησε τη Μιλούζ στην εκτός έδρας  νίκη 3-0 (25-17, 25-20, 25-22) επί της Βαντέβρ Νανσί, με τη διεθνή μας πασαδόρο να οργανώνει με μαεστρία το παιχνίδι της ομάδας της συνεισφέροντας στην άνετη νίκη και 3 πόντους (2/3 επ., 1 άσο).

Για την Τερβίλ το κακό στο φετινό πρωτάθλημα… τρίτωσε για την ομάδα της διεθνούς μας, Παναγιώτας Διώτη, που δεν αγωνίστηκε λόγω της θλάσης που απέκτησε ως «προίκα» από το προηγούμενο ματς.

Έτσι οι φιλοξενούμενες, χωρίς επιθετικές λύσεις (24% επ), ούσα μοναδική παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων, η Σιντιμπέ (10π) ) αλλά και προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού δεν κατάφεραν να κάμψουν στο Παρίσι τη μαχητικότητα της St Paris St-Cloud, που επικράτησε με (25-19, 25-15, 25-21) σετ της ομάδας της Ελληνίδας διεθνούς, που αναμένεται εκτός εξαιρετικού απροόπτου ότι αυτή την εβδομάδα θα επιστρέψει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.