ΑΓΩΝΕΣ

Στο Αγρίνιο και ο Παναθηναϊκός!

Στο Αγρίνιο και ο Παναθηναϊκός!

Ανάλυσε το

Ο Παναθηναϊκός τσέκαρε το τρίτο εισιτήριο για το Φάιναλ Φπρ του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, επικρατώντας άνετα 3-0 του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού στο κλειστό της Νεάπολης. 

Μετά τον Ολυμπιακό, τον Πανναξιακό, ο Παναθηναϊκός θα είναι η τρίτη ομάδαπου θα συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο και που θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με το ποια ομάδα θα περάσει από το τέταρτο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης (ΕΟ Σταυρούπολης – Ηρακλής Κηφισιάς). Αν το τέταρτο εισιτήριο καταλήξει στην Σταυρούπολη τότε το Φάιναλ Φορ θα διεξαχθεί 28-29/3, αν καταλήξει στον Ηρακλή Κηφισιάς τότε θα προγραμματιστεί για… καλό Απρίλιο!

Με όπλο το σερβίς και το μπλοκ

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη με τις “πράσινες” από το πρώτο σετ να παίρνουν μεγάλες διαφορές (5-12, 7-15) έχοντας όπλο το σερβίς απέναντι στο Φιλαθλητικό που είχε νωθρό ξεκίνημα. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε με 9-25 το πρώτο σετ, κάνοντας το 0-1.

Στο δεύτερο σετ, οι γηπεδούχες ανέβηκαν βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενες άνοιξαν την ψαλίδα μετά το 9-12 (13-19, 16-22) για να κάνουν το 0-2 σετ με 20-25.

Ίδια εικόνα και το τρίτο σετ με τις δυο ομάδες να έχουν δυο πόντους διαφορά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (14-16) και την ομάδα του Ρούση να πατάει το γκάζι (18-21) και να παίρνει εύκολα το τρίτο σετ με 21-25.

Το… «ταμείο»

Περίπου 800 φίλοι του βόλεϊ που βρέθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης Λάρισας για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση και αυτό αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση ότι η επαρχία αγαπάει το βόλει!

Επιπλέον, αξιοσημείωτο ότι και οι δυο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες των ομάδων τους!  

Τάδε έφη…

Ιόφτσεφ: «Με εξαίρεση το πρώτο σετ όπου ήμασταν πολύ αγχωμένοι, αλλά στα άλλα δύο σετ κοιτάξαμε στα μάτια τον αντίπαλο μας. Απλά και σ’ αυτά τα σετ είχαμε άγχος κι ενώ παίζαμε καλά, κάναμε εύκολα λάθη. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να προκριθούμε όμως ήθελα να παίξουμε ελεύθερα όπως κάνουμε στο πρωτάθλημα της Α2. Έχουμε μικρά παιδιά σε ηλικία κι αυτό το ματς για μας ήταν ένα τεστ εν όψει της νέας χρονιάς»

Ρούσης: «Ξέραμε ότι ήμασταν το φαβορί και δεν αμφισβητήθηκε αυτό σε κανένα σημείο. Μετά το πρώτο σετ λίγο οι αλλαγές, λίγο η χαλάρωση και το γεγονός ότι Φιλαθλητικός είναι καλή ομάδα υπήρχε μεγαλύτερη κόντρα στο παιχνίδι. Ένας από τους στόχους της χρονιάς επιτεύχθηκε με την πρόκριση μας στο φάιναλ φορ και τώρα κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 9-25, 20-25, 21-25

Φιλαθλητικός (Ιόφτσεφ): Υφαντή 2, Μπούκουρα 9 ( 1 άσο, 46% υπ. – 21% άριστες), Τσαπραλή 7 (1 μπλοκ, 1 άσο), Ωρολογοπούλου 3 (1 άσο), Φακοπουλίδου 6 (1 άσο, 2 μπλοκ, 35% υπ. – 20% άριστες), Νικολοπούλου 1, Χατζηελευθερίου –λ (38% υπ. – 25% άριστες) / Μπαζιάνα, Μαυροπούλου 1, Κουτρουμπή, Παραφέστα, Μπουρλή
Παναθηναϊκός (Ρούσης): Τσίμα 13 (2 άσους, 65% υπ. -45% άριστες), Καββαδία 10 (7 μπλοκ), Γκούζου 5 (2 άσους, 1 μπλοκ), Βίλκου 6 (1 μπλοκ), Μερτέκη 5 (1 μπλοκ, 20% υπ. – 20% άριστες), Πατσέκο 4 (4 άσοι), Ρόγκα –λ (56% υπ. – 33% άριστες) / Βαμβακούση, Γιαννακοπούλου, Χρήστου 5 (1 άσο, 60% υπ. – 40% άριστες), Παπαδοπούλου 2 (1 άσο, 1 μπλοκ), Μεταξά 5 (2 μπλοκ).