BEACH VOLLEY

Στο «ίδιο έργο» θεατές για… γούρι (φωτό)!

Στο «ίδιο έργο» θεατές για… γούρι (φωτό)!

«Ανοιχτοί» παρέμειναν οι… λογαριασμοί των ομάδων των διεθνών Καραγκούνη/Μεθενίτη και Παρασκάκη/Τσοπούλου, μετά και τη νίκη 2-0 (21-17, 21-17) των πρώτων στον πρόωρο τελικό του κυρίως ταμπλό γυναικών στο 2ο τουρνουά Μaster (17-19/7) Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley, που συνεχίζεται με φοβερό ενδιαφέρον και πλούσιο θέαμα στην παραλία της Χώρας της Σκοπέλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΧΩΡΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Παπαϊωάννου Ηλίας

Τα δύο ζευγάρια, γνωρίζονται πολύ καλά πλέον μεταξύ τους, καθώς πέρα από το 1o Μaster στη Θεσσαλονίκη, όπου οι Πηγιάννα/Πέννυ κέρδισαν το α΄ματς και έχασαν στα ημιτελικά από τις μετέπειτα πρωταθλήτριες Γιούλη/Κωνσταντίνα, έπαιξαν αντίπαλες και πριν λίγους μήνες στο πλαίσιο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, όμως η αποτελεσματικότητα της Πηγιάννας με το καλό μπλοκ της Πέννυς παράλληλα με τα αντίπαλα λάθη, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Μεθενίτη/Καραγκούνη.
Άραγε μπορεί και στη Σκόπελο να επαναληφθεί το έργο που παίχθηκε στο τουρνουά της Καρδίας;

metheniti_karagkoyni

«Για να μην έχουμε την ίδια τύχη με το δεύτερο ματς στην Καρδία, θα πρέπει να μειώσουμε κάποια χαζά λάθη που έγιναν και σήμερα, αλλά παρόλο που σέβομαι ιδιαίτερα την αντίπαλη ομάδα, πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε» τόνισε η 23χρονη διεθνής άσος, Μεθενίτη που ωστόσο αρνήθηκε τον τίτλο του «πρόωρου τελικού» για το ματς με τις Παρασκάκη/Τσοπούλου.

Θέλουν να γράψουν ιστορία

Αντίθετα με τη συμπαίκτριά της, η διεθνής Πέννυ Καραγκούνη χαρακτήρισε «πρόωρο τελικό αυτό τον αγώνα και αιτιολόγησε την άποψή της ως εξής: «Αν και δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμία ομάδα σε ένα Master θεωρώ ότι απέναντι σε μία τόσο καλή και μαχητική ομάδα, όπως οι Παρασκάκη/Τσοπούλου, το λάθος που κάναμε στον ημιτελικό της Θεσσαλονίκης, ήταν ότι δεν μπήκαμε από την αρχή δυνατά και δεν καταφέραμε ποτέ να καλύψουμε το χαμένο έδαφος» υποστήριξε η 22χρονη μπλοκέρ (1.87μ) που δεν έκρυψε την φιλοδοξία της να “γράψει ιστορία” σε αυτό το όμορφο τουρνουά.

paraskaki_karagkouni_giouli

«Αν και σίγουρα είναι πολύ νωρίς ομολογώ ότι θα ήθελα πολύ να γραφτεί το όνομά μου στο τρόπαιο του πρώτου τουρνουά μπιτς βόλεϊ που έγινε ποτέ στις Σποράδες. Πραγματικά το τουρνουά είναι πολύ αξιόλογο, πολύ προσεγμένο και πραγματικά με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι τα νησιά είναι μέσα στα τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley. Αυτή η προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ σημαντική για την προώθηση και διαφήμιση του αθλήματος και ευχαριστούμε μέσα από την καρδία μας το Δήμο Σκοπέλου και όσους εργάζονται για το τουρνουά. Όλοι τους είναι ευγενέστατοι, μας παρέχουν οτιδήποτε χρειαζόμαστε και φροντίζουν να μην έχουμε κανένα παράπονο.

Δεν… χαλάνε τα γούρια!

karagkouni_paraskaki_

Από την πλευρά τους οι πρωταθλήτριες της Θεσσαλονίκης στο 1ο φετινό Master , λίγα λεπτά μετά το ματς, αντιμετώπισαν ψύχραιμα την ήττα και μάλιστα έκαναν και χιούμορ: «Το κάναμε για γούρι… το ίδιο έγινε και στην Καρδία και στο τέλος πήραμε τον τίτλο, είπε χαμογελαστά η 34χρονη πασαδόρος του ΟΠΕΡ, Γιούλη Παρασκάκη (1.81μ) και συμπλήρωσε το 22χρονο μεταγραφικό απόκτημα του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού, Κωνσταντίνα Τσοπούλου (1.81μ). «Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ωστόσο θα πρέπει στη συνέχεια να διορθώσουμε κάποια από τα λάθη που κάναμε, αφού θα πάμε να πάιξουμε το επόμενο ματς χωρίς άγχος».

Στα άλλα μέχρι στιγμής σημερινά αποτελέσματα που ξεχώρισαν, οι πρωταθλήτριες Τέζα/Δηαβέρη ξεκίνησαν με μία αγχώδη νίκη, ενώ οι Καράβη/Πασιαλή έκαναν τη μίνι έκπληξη απέναντι στις Κούρδογλου/Ματιάδη.