ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στο Μάριμπορ η Eθνική γυναικών

Στο Μάριμπορ η Eθνική γυναικών

Στο Μάριμπορ της Σλοβενίας έφτασε μετά  από ένα πολύωρο ταξίδι και μια ενδιάμεση  στάση στην Κωνσταντινούπολη, η Εθνική ομάδα βόλεϊ των Γυναικών οπου το βράδυ της Παρασκευής (20.00) θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Σλοβενία για τον προκιματικό όμιλο του  EURO 2017.

Αποστολή στη Σλοβενία: Γιάννης Παρασκευαΐδης

Η “γαλανόλευκη” αποστολή, αναχώρησε το πρωί στις 10:00 από την Θεσσαλονίκη και έφτασε στην βροχερή Τουρκία μια ώρα αργότερα. Εκεί, υπήρξε μια μεγάλη αναμονή και αφού πέταξε στις 18:10 το απόγευμα, προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας στις 20:10 ώρα Ελλάδας. Εν τέλει έφτασε στο προορισμό της λίγο μετά τις 10 το βράδυ και αφού προηγήθηκε μια οδική διαδρομή από την Λουμπλιάνα στο Μάριμπορ.

Παρά την κούραση από το ταξίδι, η Ελληνική αποστολή δηλώνει έτοιμη για να βγάλει τον… αθλητικό της εγωισμό στα παιχνίδια με τις Σλοβενία, Λευκορωσία και Τσεχία. Οι ελπίδες πρόκρισης για την Εθνική ομάδα των Γυναικών είναι ελάχιστες έπειτα από τα αποτελέσματα στο 1ο τουρνουά, ωστόσο αυτό δεν πτοεί την Εθνική ομάδα, η οποία θέλει να διεκδικήσει ότι καλύτερο στους αγώνες.

Τα κορίτσια της “γαλανόλευκης” ανανέωσαν πλέον το ραντεβού τους για την Παρασκευή (23/09) το πρωί, όπου θα πραγματοποιήσουν την πρώτη προπόνηση.

«Πηγαίνουμε για το δεύτερο τουρνουά που είναι στα πλαίσιο της πρόκρισης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, βάση της δυναμικής των ομάδων που έχουμε άποψη και τον αποτελεσμάτων που φέραμε, η πρόκριση φαίνεται κάτι πολύ μακρινό» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος και συμπλήρωσε πως: «Παρόλα αυτά ο στόχος μας είναι να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα, υπάρχει αθλητικός εγωισμός και ήρθαμε εδώ για να κάνουμε μια καλή παρουσία».

Από την πλευρά της η Άννα Καλαντάτζε, που συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην Ελληνική αποστολή, σημείωσε: «Πρώτα από όλα εύχομαι να ολοκληρώσουμε το τουρνουά χωρίς προβλήματα. Από εκεί και πέρα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι η πρώτη μου επίσημη αποστολή με την Εθνική, έχω μεγάλη όρεξη για να αγωνιστώ και να βοηθήσω την ομάδα μας, κόντρα στις άλλες Εθνικές. Ελπίζω να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Μπορεί στο 1ο τουρνουά να μην πήραμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε, ωστόσο είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τις όποιες βαθμολογικά ελπίδες έχουμε».

Το πρόγραμμα του 2ου τουρνουά στο Μάριμπορ της Σλοβενίας

Παρασκευή 23/9
17:00, Λευκορωσία – Τσεχία
20:00, Σλοβενία – Ελλάδα

Σάββατο 24/9
17:00, Τσεχία– Ελλάδα
20:00, Λευκορωσία – Σλοβενία

Κυριακή 25/9
17:00, Ελλάδα – Λευκορωσία
20:00, Τσεχία – Σλοβενία

Τα κριτήρια για την βαθμολογία των ομάδων:
1ο κριτήρια: Ο αριθμός των νικών
2ο κριτήριο: Οι βαθμοί
3ο κριτήριο: Ο συντελεστής των συνολικών σετ
4ο κριτήριο: Ο συντελεστής των συνολικών πόντων
5ο κριτήριο: Τα αποτελέσματα στου μεταξύ τους αγώνες