Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στο μυαλό του Πιάτσα

Στο μυαλό του Πιάτσα

Μπορεί ο διεθνής της  Γιαστρέμπσκι Ντίμα Φιλίποφ να ήταν ο τελευταίος Έλληνας παίκτης με τον οποίο συνεργάστηκε στην πολωνική ομάδα ο Ιταλός τεχνικός, Ρομπέρτο Πιάτσα , ωστόσο πριν από 12 χρόνια ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού πανηγύρισε στην Σίσλει Τρεβίζο το νταμπλ στην γειτονική χώρα, με παίκτη τον Θεόκλητο Καριπίδη.

FinaleScudetto sisley

Λίγη ώρα λοιπόν μετά την επίσημη πρόσληψη του 46χρονου Ιταλού coach στον πειραϊκό σύλλογο ο Καριπίδης, σκιαγραφεί αποκλειστικά για λογαριασμό του Volleyplanet το προφίλ του νέου τιμονιέρη των «ερυθρολεύκων».

Ο Θεόκλητος Καριπίδης συνεργάστηκε με τον Ρομπέρτο Πιάτσα την σεζόν 2003-2004, όταν ήταν αθλητής της τότε πανίσχυρης ιταλικής ομάδας και ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού, το “δεξί χέρι” του επιτυχημένου, Ντανιέλε Μπανιόλι και θεωρεί πως ήταν πολύ καλή επιλογή της ερυθρόλευκης διοίκησης. «Μεθοδικός, σοβαρός, εργατικός, προσιτός δίκαιος» ήταν τα πέντε επίθετα που χρησιμοποίησε για τον Ιταλό προπονητή ο Καριπίδης, ως… ειδικός, αφού ήδη έχει ξεκινήσει τα μεταπτυχιάκα του στις ΗΠΑ, στον τομέα της αθλητικής ψυχολογίας.

FinaleScudetto-karypo
Το να εκτελεί όμως κάποιος καθήκοντα assistant coach δίπλα σε ένα μεγάλο όνομα, όπως ο Μπανιόλι και μάλιστα σε μία κορυφαία ομάδα, που με ονόματα όπως Βερμίλιο, Πάπι, Φέι, Τσίζολα, Ντινέικιν κ.α, θύμιζε πραγματικά γαλαξία αστεριών, ενδεχομένως και να διαφέρει παρασάγγας από τις ευθύνες που αναλαμβάνει στον πάγκο του Ολυμπιακού και την πίεση που θα υπάρχει μπροστά σε ένα τόσο απαιτητικό κοινό και μπολιασμένο με τίτλους, όπως οι οπαδοί των ερυθρολεύκων. Για αυτό και ο «Τεό» ξεκαθαρίζει πως δεν έχει άποψη για τον Πιάτσα σε ρόλο head coach.

«Τον έχω ζήσει μόνο ως βοηθό και ήταν άψογος στον ρόλο του…. Αντιλαμβάνεται πλήρως τι γίνεται γύρω του. Δίνει έμφαση στη χημεία της ομάδας. Η ποιότητα του χαρακτήρα ειναι από τα στοιχεία που βάζει ψηλά στους παίκτες του. Αυτό και μόνο ίσως ειναι ένας δείκτης για το πως θα ειναι ως πρώτος τεχνικός» δήλωσε στο Volleyplanet o «Τεό», που πρόσθεσε ότι «από τότε θεωρούνταν τόσο καλός, που πολλοί έλεγαν ότι ίσως έχει καθίσει αρκετά χρόνια ως assistant coach. Περίμεναν από στιγμή σε στιγμή να κάνει το άλμα σε head coach…».

FinaleScudetto-theo_karipidis

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη χρονιά που ο Καριπίδης, ο οποίος φόρεσε αργότερα και τη φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν στην Τρεβίζο οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν στον ίδιο όμιλο του Champions League με τους Ιταλούς. Μάλιστα όπως θυμάται και ο ίδιος «με είχαν καλέσει οι προπονητές στα γραφεία να αναλύσουμε τους παίκτες γιατί τους ήξερα…» με αποτέλεσμα τις δύο νίκες με 3-0 της Σίσλεϊ σε Τρεβίζο (25-23, 25-21, 25-17) και Γλυφάδα (17-25, 10-25, 22-25), που έφεραν την ιταλική ομάδα πρώτη και αήττητη στον όμιλο με δεύτερη την ελληνική ομάδα.