ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στο «Παλάτι» της Ποντγκόριτσα «πάτησε» η Εθνική Ανδρών

Στο «Παλάτι» της Ποντγκόριτσα «πάτησε» η Εθνική Ανδρών

Ανταπόκριση Ε.Ο.Π.Ε από Ποντγκόριτσα: Ηλίας Παπαϊωάννου (Volleyplanet.gr)

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η παραμονή της αποστολής της Εθνικής ανδρών στην Ποντγκόριτσα, όπου η ομάδα του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα διεκδικήσει για 2η συνεχομένη φορά, με προίκα τις τρεις νίκες από την Τιφλίδα, από 14-16 Μάϊου στο β’ προκριματικό γύρο του 6ου ομίλου την πολύτιμη πρόκρισή́ της στα τελικά́ του ευρωπαϊκού́ πρωταθλήματος 2021.

Η πρώτη μέρα στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου ήταν ιδανική για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο 5άστερο ξενοδοχείο «Vocο», όπου, μετά από ένα κοπιαστικό ταξίδι περίπου 12 ωρών Τιφλίδα- Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται από χθες το βράδυ η αποστολή της «γαλανόλευκης». Στόχος της Εθνικής πλέον είναι να εγκλιματιστεί καλύτερα στις συνθήκες της χώρας και να προπονηθεί περισσότερο στο γήπεδο, που θα διεξαχθούν τα ματς με τους «οικοδεσπότες», Γεωργιανούς και Αζέρους.

Με σύμμαχο τον ζεστό καιρό, καθώς η θερμοκρασία αγγίζει περίπου τους 28 βαθμούς Κελσίου και την υπέροχη θέα του ποταμού Sitnica, μόλις 6χλμ από το κέντρο της πόλης, η ομάδα μας απόλαυσε τις ιδανικές συνθήκες διαμονής, αλλά και αθλητικής προετοιμασίας που παρέχει το ήσυχο ξενοδοχείο και οι υπέροχες εγκαταστάσεις του. Στο ίδιο ξενοδοχείο εξάλλου διαμένουν και προετοιμάζονται οι Μαυροβούνιοι, ενώ το βράδυ αναμένεται να αφιχθούν και οι αποστολές των άλλων δύο ομάδων Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν.

Λίγες ώρες μετά το πλούσιο πρωινό, υπό τις οδηγίες του γυμναστή, Λάμπρου Δάνα τα παιδιά του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, χωρισμένα ανά γκρουπ, έκαναν βάρη στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, ενώ στη συνέχεια είχαν αρκετό ελεύθερο χρόνο για να χαλαρώσουν με κουβεντούλα και ένα φλιτζάνι καφέ, απολαμβάνοντας σε «πηγαδάκια» την ποιοτική φιλοξενία του πολυτελούς ξενοδοχείου, μέσα στη φύση, υπό την φλύαρη «χορωδία» των βατράχων στα νερά του γειτονικού ποταμού.

Το απόγευμα η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση στο κυρίως γήπεδο του «Verde Sport Complex», όπου σε λίγες μέρες θα δοθεί το πρώτο σερβίς της πρόκρισης.  Είναι η δεύτερη φορά που η Εθνική μας ομάδα επισκέπτεται το συγκεκριμένο «στολίδι», αφού εδώ  το 2019 όπου στο πλαίσιο της προετοιμασίας της είχε δώσει και 3 φιλικούς αγώνες.

Κατεβαίνοντας ένα όροφο κάτω από το ξενοδοχείο, στο γκαράζ, οι διεθνείς άνοιξαν μια πόρτα… και «τα’ χασαν»»! Ένα πραγματικό αθλητικό «παλάτι» που πάταγες και μόνο το πόδι σου, σε έπιανε δέος. Μία… γηπεδάρα, χωρητικότητας 2000 θέσεων, όπου εδώ και χρόνια, πραγματοποιούν υπό εξαιρετικές συνθήκες τις προετοιμασίες τους οι Εθνικές ομάδες Μαυροβουνίου ανδρών-γυναικών σε βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ. Παράλληλα πριν από λίγες μέρες σε αυτό το «κόσμημα» φιλοξενήθηκαν ο προκριματικός γύρος του Δ’ ομίλου γυναικών του EURO 2021, με τη συμμετοχή των Μαυροβουνίου, Σλοβακίας, Κοσσόβου και Φινλανδίας, ενώ έχουν διεξαχθεί  και αγώνες του Champions  League Futsal της UEFA.

Πριν αρχίσει η προπόνηση, ο κ. Ανδρεόπουλος μάζεψε στον καθιερωμένο κύκλο τους παίκτες και τους τόνισε τα εξής: «Ήρθαμε εδώ για να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με επιτυχία στην Γεωργία. Αυτό που πρέπει τώρα να κάνουμε και νομίζω ότι έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να το πετύχουμε, είναι να διαχειριστούμε σωστά την κόπωση που υπάρχει από τους συνεχόμενους αγώνες και τα ταξίδια και να δουλέψουμε, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για την πρεμιέρα του β’ γύρου των προκριματικών».

Στη συνέχεια οι διεθνείς μας, υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού δίδυμου, Ανδρεόπουλου – Καραμαρούδη και του team manager, Μάριου Γκιούρδα, εκτέλεσαν τις ασκήσεις τόνωσης που τους υπέδειξε ο γυμναστής Λάμπρος Δάνας, για ενεργοποίηση του νευρομυϊκού συστήματος και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε μία ανελέητη «μανσετάδα», για να κλείσει η πρώτη προπόνηση στην Ποντγκόριτσα με εκτέλεση σερβίς.

Από την πλευρά του ο διεθνής, Ραφαήλ Κουμεντάκης μετά την προπόνηση στις θαυμάσιες εγκαταστάσεις της Ποντγκόριτσα δήλωσε τα εξής  «Είμαστε σε έναν πολύ ωραίο χώρο… Μπράβο στο Μαυροβούνιο που παρέχει μία καταπληκτική πραγματικά εγκατάσταση για τέτοιους αγώνες και σε μια δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω covid-19.

H μετάβασή μας από την Τιφλίδα στην Ποντγκόριτσα μας έφερε σε πλεονεκτική θέση από τους αντιπάλους μας με τις τρεις νίκες που πετύχαμε. Αυτό όμως δεν πρόκειται να μας επηρεάσει εδώ στο Μαυροβούνιο, καθώς είμαστε ομάδα που «μηδενίζει το κοντέρ»  και θα δώσουμε πάλι τον καλύτερό μας εαυτό για τρεις νίκες, που θα μας στείλουν στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα του δεύτερου τουρνουά στο Μαυροβούνιο (Ποντγκόριτσα)

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
18:00 Γεωργία – Ελλάδα
21:00 Μαυροβούνιο – Αζερμπαϊτζάν

Σάββατο 15 Μαΐου 2021
18:00 Ελλάδα – Αζερμπαϊτζάν
21:00 Γεωργία – Μαυροβούνιο

Κυριακή 16 Μαΐου 2021
18:00 Αζερμπαϊτζάν – Γεωργία
21:00 Ελλάδα – Μαυροβούνιο

Βαθμολογία
1. Ελλάδα, 3 νίκες-0 ήττες, 8 βαθμοί, 9-2 σετ, 256-199 πόντοι
2.Μαυροβούνιο, 2 νίκες-1 ήττα, 7 βαθμοί, 8-4 σετ, 274-221 πόντοι
3.Αζερμπαϊτζάν, 1 νίκη-2 ήττες, 3 βαθμοί, 4-7 σετ, 217-228 πόντοι
4.Γεωργία, 0 νίκες-3 ήττες, 0 βαθμοί, 0-9 σετ, 126-225 πόντοι

Τα κριτήρια της βαθμολογίας
1)νίκες
2)βαθμοί
3)συντελεστής σετ
4)συντελεστής πόντων
5) αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες

*Η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών 2021 θα διεξαχθούν σε Κρακοβία, Γκντανσκ, Κατοβίτσε (Πολωνία), Οστράβα (Τσεχία), Ταλίν (Εσθονία) και Τάμπερε (Φινλανδία) από 1 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.