Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στο… ρελαντί ο Άρης

Στο… ρελαντί ο Άρης

Ανάλυσε το

Στη φετινή λίστα των 7 ομάδων που έχουν κερδίσει την ΑΕΚ προστέθηκαν εδώ και λίγα λεπτά οι “κίτρινες” της Θεσσαλονίκης, που ανώτερες σε όλους τους τομείς επικράτησαν με 3-0 (25-21, 25-11, 25-16) στη Ν. Φιλαδέλφεια της ουραγού ομάδας στο ματς που άνοιξε την αυλαία της εμβόλιμης 7ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών και επέστρεψαν στις επιτυχίες.

Αντίθετα, οι γηπεδούχες που πάλεψαν μόνο στο ‘α σετ, δεν κατάφεραν στα δύο επόμενα να βρούνε ρυθμό και αποδέχθηκαν τη μοίρα τους που με την 7η ήττα τους σε ισάριθμα φετινά ματς δείχνει να έχει καταδικάσει το “δικέφαλο” στον υποβιβασμό.

Στο α’ σετ μετά το προβάδισμα των γηπεδούχων με 8-7 ένα επιμέρους σερί πόντων 5-0 ήταν αρκετό στον Αρη για να ξεφύγει με 15-10 η ομάδα του Σολκίδη, από την οποία παρελθόν αποτέλεσε η Νίκιτς . Η “Ένωση” δεν τα παράτησε, πάλεψε και απαντώντας αργότερα με ένα 7-0 προηγήθηκε ξανά 17-15. Με το δεύτερο “αρειανό” σερί επιμέρους πόντων 5-0 οι Θεσσαλονικείς πήραν κεφάλι με 22-18 και μαζί το σετ, κάνοντας με 25-21 το 1-0.

Το β’ σετ είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς ο Άρης από το 8-6 και 16-9 που βρέθηκε να προηγείται στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ, εκτόξευσε στο 20-10 τη διαφορά στο +10 και με την ομάδα του Σκουτελάκου να’ χει πετάξει λευκή πετσέτα ζευγάρωσε σαν σε προπόνηση με 25-11 τα κερδισμένα του σετ.

‘Με την πλάτη στον τοίχο” η γηπεδούχος ομάδα προσπάθησε να κρατηθεί ζωντανή στο ματς, κάτι που κατάφερε στους πρώτους 5 πόντους, όταν προηγήθηκε με 3-2. Στη συνέχεια όμως οι Θεσσαλονικείς “πάτησαν γκάζι” και μετά το 8-6 έφτασαν σε double score 12-6, επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό τους. Με την “ψαλίδα της  διαφοράς” να ανοίγει διαρκώς 16-9 ο Άρης πανηγύρισε τελικά με 25-16 την επιστροφή στις νίκες, μια χαρά που με 7 συνεχόμενες ήττες σε ισάριθμα ματς δεν έχουν βιώσει ακόμη οι αντίπαλές τους.

Τάδε έφη…

Χάρης Σκουτελάκος (προπονητής ΑΕΚ): «Στο πρώτο σετ κρίθηκαν όλα… Δυστυχώς σε ένα ακόμη ματς πληρώσαμε τα λάθη απειρίας και μετά δεν μπορέσαμε να επανέλθουμε. Στο β’ σετ από την αρχή βρεθήκαμε να κυνηγάμε και ήταν δύσκολο απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως ο Άρης ενώ στο τρίτο δεν μπορέσαμε να κάνουμε την υπέρβαση που χρειαζόμασταν»

Δημήτρης Σολκδίδης (προπονητής Άρη): «Όταν βρήκαμε το ρυθμό μας δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα να επιβληθούμε άνετα και στρέφουμε την προσοχή μας στο επόμενο ματς με την Σαντορίνη»

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 21-25, 11-25, 16-25
ΑΕΚ (Σκουτελέκος): Νούσια, Βάθη, Ζίγκα, Καράτερζη, Φιλιπιόνκα, Γεωργαντά, Αργυροπούλου -λ / Βενέτη, Καλαφατάκη, Αντωνιάδη, Κουτρουμπή.
Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνστανινίδου, Καετάνο, Καραφουλλίδου, Γουγούση, Κελεσίδου –λ / Χίτζιου-λ, Σταματη, Χαραβελούλη, Πήττα.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...