Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στο… ταϊ-μπρεϊκ του Ρέντη ο τίτλος

Στο… ταϊ-μπρεϊκ του Ρέντη ο τίτλος

Η ώρα τίτλου για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έφθασε, καθώς η σειρά των τελικών ολοκληρώνεται το βράδυ της Πέμπτη (12/05 – 19:00) στο Ρέντη, με τον νικητή να κατακτά το φετινό πρωτάθλημα έπειτα από μια συναρπαστική μάχη αιωνίων στους τελικούς…

Το… μπράντεφερ των «αιωνίων» στους φετινούς τελικούς της Volleyleague γυναικών φθάνει στο τέλος του καθώς οι «ερυθρόλευκες» υποδέχονται στον Πειραιά τις «πράσινες» στον 5ο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς.

Εκεί όπου ο Ολυμπιακός έχοντας το πλεονέκτημα έδρας θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη και να πανηγυρίσει το 9ο συνεχόμενο τίτλο της ιστορία του, την ώρα που ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να σπάσει την έδρα και να κατακτήσει το 25ο πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση της Πέμπτης θα είναι η 8η φετινή των δύο ομάδων καθώς πέρα από τα ματς της κανονικής περιόδου και τους τελικούς είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στους 16 του Κυπέλλου με τον ΠΑΟ να επικρατεί 3-2 στο κλειστό του Ρέντη (στο μοναδικό ματς που κρίθηκε στο ται μπρεικ και στο οποίο νίκησε ο φιλοξενούμενός).

Σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού η Στέλλα Χριστοδούλου και η Αρέτα Κονόμι θα γράψουν την δική τους μοναδική ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ καθώς θα ξεπεράσουν το ρεκόρ της Σοφίας Αγγελάκη και Μαρίας Γκαραγκούνη και θα περάσουν στην κορυφή με 9 κατακτήσεις πρωταθλημάτων.

Για την αναμέτρηση μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Κάρλο Παρίζι που τόνισε: «Μπροστά μας έχουμε τον πέμπτο τελικό, είναι σημαντικό που παίζουμε αυτό το ματς στην έδρα μας, με τον κόσμο μας. Είναι καλό που παίζουμε μετά από λιγότερο από 48 ώρες και το λέω αυτό, γιατί δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε τόσα πολλά. Πρέπει να μπούμε στο ματς, να τα δώσουμε όλα μπροστά στον κόσμο μας, μπροστά στους φιλάθλους μας και να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι στην έδρα μας παίζουμε πάντα καλύτερα και αυτό θέλουμε να κάνουμε και την Πέμπτη».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Μπράνκο Γκάιτς είπε: «Το τελευταίο ματς είναι παράδειγμα για όλους μας, πιστεύουμε σε μας! Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε πόντο του αγώνα. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να υπερισχύσουν σε κανένα σημείο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στη δική μας ομάδα και μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».