A2

Στοχοποιείται ο ΟΠΕΡ για την δικαίωσή του

Στοχοποιείται ο ΟΠΕΡ για την δικαίωσή του

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΠΕΡ απάντησε στην ανακοίνωση της ΟΔΒΕ τονίζοντας πως η ομάδα της Κρήτης στοχοποιείται από τους διαιτητές για την αθώωσή της από την δικαστικό λειτουργό της ΕΟΠΕ. Παράλληλα η διοίκηση του ΟΠΕ Ρεθύμνου καταγγέλλουν την ΟΔΒΕ για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης καλώντας την Ομοσπονδία να αναλάβει ενέργειες αποκλιμάκωσης της έντασης…

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΡ

Η ομάδα του ΟΠΕΡ με αίσθημα ευθύνης και αφού ενέμενε τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής, προκειμένου να μην δυναμιτιστεί ένα αδίκως τεταμένο κλίμα σε βάρος του σωματείου μας , επιθυμεί να απαντήσει τα παρακάτω σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΔΒΕ.

Καταρχήν η ιστορία μας επιβάλλει να καταδικάζουμε κάθε μορφής επεισόδια στο αγαπημένο μας άθλημα , από οπουδήποτε κι αν προέρχονται.

Αναρωτιόμαστε μάλιστα αν η συγκεκριμένη «περίεργη» αντίδραση της Ομοσπονδίας Διαιτητών για τις πρόσφατες αποφάσεις της συγκεκριμένης πρωτοδίκη αθλητικού- δικαστή, η οποία τιμά με την παρουσία της το βόλει και την αθλητική δικαιοσύνη, θα συνέβαινε αν η μία εκ των δύο υποθέσεων που δικάστηκαν την περασμένη εβδομάδα (άσχετη φυσικά με τον ΟΠΕΡ) δεν αφορούσε επεισόδιο σε βάρος διαιτητή – συγγενικού προσώπου του προέδρου της ΟΔΒΕ, το οποίο (επεισόδιο) επίσης καταδικάζουμε .

Οτιδήποτε όμως και να συνέβη , το να στοχοποιείται η δική μας ομάδα επειδή «κατορθώσαμε» να αθωωθούμε (!) από μία έμπειρη δικαστική λειτουργό και από ένα κατηγορητήριο άδικο και αναπόδεικτο, επιστέγασμα μίας κακής διαιτησίας (για την οποία σε ανύποπτο χρόνο εκδώσαμε και ανακοίνωση) …πάει πολύ.

Θα πρέπει κάποιοι να γνωρίζουν ότι η αθλητική δικαιοσύνη απονέμεται από τακτικούς δικαστές, τους οποίους οφείλουμε να περιβάλλουμε με ανάλογο σεβασμό και εμπιστοσύνη.

Υπαινιγμοί για “ορθή εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών” και «πρωτοβουλίες» για συναντήσεις ΟΔΒΕ-δικαστή, προκειμένου να διατυπωθούν παράπονα ή υποδείξεις, θεωρούμε πως αποτελούν απαράδεκτη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης .

Οι νόμοι και οι Κανονισμοί υπάρχουν για να εφαρμόζονται ισότιμα για όλους .

Σωματεία, αθλητές, προπονητές, φιλάθλους, αλλά και διαιτητές.

Κατήγορους και κατηγορουμένους.

Ολοι έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Εμείς κληθήκαμε να απολογηθούμε και το μόνον που κάναμε ήταν να δείξουμε στην αρμόδια δικαστική αρχή και το βίντεο του αγώνα.

Τόσο …«κακό» ήταν αυτό;

Γιατί άλλωστε το Φύλλο Αγώνα να θεωρείται πάντα ….ευαγγέλιο, μη επιδεχόμενο οιασδήποτε αμφισβήτησης;

Αποκλείεται κάποιες –μεμονωμένες, φυσικά- φορές και σε συνθήκες έντασης κατά την σύνταξή του, να είναι αόριστο, προχειρογραμμένο ή αντιφατικό;

Γιατί οι κύριοι της ΟΔΒΕ έσπευσαν να υποκαταστήσουν την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΠΕ , η οποία είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει το «τι και πώς» εφαρμόστηκε από τους διαιτητές του συγκεκριμένου αγώνα;

Δεν θα έπρεπε πρώτα η ΚΕΔ να αποφανθεί για τη διαιτησία, τον πειθαρχικό έλεγχο και τα άλλα επίμαχα σημεία του αγώνα;

Δεν καταλαβαίνουν ότι με τις ενέργειές τους αυτές «στοχοποιούν» εφεξής για το παραμικρό τον ΟΠΕΡ , αλλά και φέρνουν σε δύσκολη θέση τους διαιτητές που θα ορίζονται στους αγώνες μας, καλλιεργώντας έτσι κλίμα αμοιβαίας καχυποψίας;

Κλείνοντας θέλουμε να απευθυνθούμε και στην Ομοσπονδία του αθλήματος ζητώντας να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να αποκλιμακωθεί η αδικαιολόγητη αυτή ένταση που μόνον ζημιά κάνει σε όλους και κυρίως στο άθλημα .

Στην κατεύθυνση αυτή το σωματείο του ΟΠΕΡ , οι αθλήτριες, οι προπονητές, τα μέλη και οι διοικητικοί του παράγοντες , δεσμεύονται ότι θα είναι αρωγοί.

Το Δ.Σ. του Ο.ΠΕ.ΡΕΘΥΜΝΟΥ

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...