Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στόχος το απόλυτο για τον Ολυμπιακό (φωτ.)

Στόχος το απόλυτο για τον Ολυμπιακό (φωτ.)

Πρώτες μέρες του χρόνου χωρίς αγωνιστική και μεγάλη εγχώρια ειδησεογραφία με την επίσημη σελίδα του Ολυμπιακού να αναλύει με νούμερα την κυριαρχία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, θέτοντας παράλληλα και τους στόχους της σεζόν με τη διατήρηση των κεκτημένων αλλά και την πορεία στην Ευρώπη.

Αναλυτικά το κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

«Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού προέρχεται από 3 διαδοχικά νταμπλ που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, για την ανωτερότητα της ως ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ομάδα… μοντέλο που ο στόχος της φέτος είναι η παραμονή στην κορυφή έχοντας το απόλυτο στις νίκες και γιατί όχι το Ευρωπαϊκό όνειρο, αφού βρίσκεται ήδη στους 16 του Challenge Cup και επόμενος αντίπαλος της είναι η CSM Βουκουρεστίου.

Ο Σέρβος προπονητής του Θρύλου, έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πάρα πολύ δυνατό σύνολο, μοιράζοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες του ράστερ του, κρατώντας τες έτσι πάντα ετοιμοπόλεμες. Οι ερυθρόλευκες μέχρι στιγμής έχουν 11 νίκες σε 11 αγώνες έχοντας χάσει μονάχα 2 σετ (33 υπέρ) και έχοντας καταφέρει να τελειώνουν τα παιχνίδια τους σε λίγο περισσότερο από μια ώρα, ενώ 9 παιχνίδια έληξαν με 3-0 και 2 με 3-1 σετ αντίστοιχα.

Κορυφαία σκόρερ των νταμπλούχων είναι η διαγώνιος από την Βουλγαρία, Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα με 119 πόντους σε 9 παιχνίδια και ακολουθεί η Λαζάρεβιτς με 112 πόντους σε 10 παιχνίδια και η Τζίνα Λαμπρούση με 105 πόντους με 11 συμμετοχές.

Η Σέρβα ακραία του θρύλου μαζί με την Ελληνίδα κεντρική μοιράζονται την κορυφή και στους άσσους με 17 η κάθε μια. Στην υποδοχή δεσπόζει η παρουσία της Αρέτας Κονόμι με 63,4% έχοντας άριστες 54,2%. Άξια συμπαραστάτρια της η Λαζάρεβιτς με 51,7% υποδοχή και 43,5% άριστες.
Στην μάχη του φιλέ, κυριαρχεί η Κατερίνα Γιώτα με 31 μπλοκ και την  Τζίνα Λαμπρούση να την ακολουθεί με 25, ενώ 13 έχει και πασαδόρος της ομάδας Στέλλα Χριστοδούλου.
Την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση (για όσες αθλήτριες έχουν πάνω απο 100 προσπάθειες) έχει η διεθνής κεντρική Τζίνα Λαμπρούση με 52,9% (63/119) και ακολουθεί η Ανα Λαζάρεβιτς με 46,6% (90/193) και η Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα με 45,1% (98/217)».

Η αφίσα με τα νούμερα:

osfp_afisa1

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
12/07/2024

«Σάσι» is back!

Η χαμογελαστή «μπόμπερ» Σάσκια Χίπε επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Μίλωνα για το πρώτο μισό της σεζόν 2024/25!