Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στόχος το πρωτάθλημα

Στόχος το πρωτάθλημα

Στο Ρέντη (19:00) ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει την απώλεια του Κυπέλλου και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στην πάντα μαχητική και υπολογίσιμη Κηφισιά.

Παρά την απογοήτευση που υπάρχει στην ομάδα, αλλά και την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, οι “ερυθρόλευκοι” του Φερνάντο Μουνιόθ επικεντρώνουν την προσοχή τους στα play-off όπου θέλουν να δώσουν τις απαντήσεις τους και να διατηρήσουν το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα…

Ο Ολυμπιακός έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τέλους, είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Κηφισιά η οποία λόγω ακαταληλότητας του Ζηρίνειου στους ημιτελικούς θα δώσει όλα της τα παιχνίδια στον Πειραιά.

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ποντάροντας στον πληγωμένο εγωισμό των παικτών του αλλά και στο γεγονός πως η επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας αποτελεί για όλους από μόνο του ένα τεράστιο κίνητρο…

Ο Φαμπιάν Ντρζγκα αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε «Έχουμε μπροστά μας τη διεκδίκηση του βασικού στόχου που αποτελεί το πρωτάθλημα. Αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με την Κηφισιά το εμπόδιο της οποίας θέλουμε να ξεπεράσουμε χωρίς απώλειες και στη συνέχεια να στρέψουμε την προσοχή μας στους τελικούς. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας και βεβαιότητα ότι η κατάληξη θα είναι θετική για εμάς. Το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα το πιστεύουμε και θα είμαστε έτοιμοι για να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή».

Την φετινή χρονιά ο Ολυμπιακός μετρά 3 νίκες επί των “κυανόλευκων” σε πρωτάθλημα και League Cup, ενώ συνολικά στα μεταξύ τους παιχνίδια η παράδοση είναι υπέρ των “ερυθρολεύκων”.

Σε 22 μέχρι σήμερα παιχνίδια οι Πειραιώτες μετρούν 16 νίκες έναντι 6 της Κηφισιάς, ενώ ο Ολυμπιακός τρέχει ένα σερί 5-0 στις τελευταίες αναμετρήσεις.

Ο Κώστας Αρσενιάδης σχολιάζοντας τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό υπογράμμισε «Αρχίζει για εμάς μία σειρά παιχνιδιών απέναντι στον αήττητο στο πρωτάθλημα Ολυμπιακό. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι πριν λίγα εικοσιτετράωρα ηττήθηκε στο κύπελλο γεγονός που του στοίχησε. Αν και λαβωμένος , ο Ολυμπιακός δεν παύει να είναι μία ομάδα ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Η ήττα στο κύπελλο ίσως τον κάνει ακόμα πιο δυνατό, κάτι το οποίο η ομάδα μου θα πρέπει να το προσέξει.

Ο Ολυμπιακός έχοντας χάσει δύο από τους βασικούς του στόχους είναι δεδομένο ότι θα παρουσιαστεί απόλυτα συγκεντρωμένος και καθόλου χαλαρός. Δεν έχουμε τη δυνατότητα του αιφνιδιασμού. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα και της σειράς. Ξέρουμε ότι δεν θα δώσουμε κανένα παιχνίδι στη φυσική μας έδρα, κάτι που κάνει την προσπάθεια μας ακόμα πιο δύσκολη. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου οι οποίοι έχουν καταβάλει τεράστια προσπάθεια κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό».