Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στον «αέρα» η Α1

Στον «αέρα» η Α1

Αναβρασμός επικρατεί στον χώρο της διαιτησίας καθώς λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της Α1 των ανδρών τα πάντα είναι ρευστά και στον «αέρα» έπειτα από την διαφωνία που υπάρχει με την ΕΣΑΠ στο θέμα των αμοιβών των διαιτητών.

Η έναρξη της Α1 των ανδρών ουσιαστικά κρέμεται από μια λεπτή κλωστή αφού οι οικονομικές διαφορές μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και των διαιτητών εξακολουθούν να υπάρχουν και αποτελούν σημείο τριβής.

Οι διαιτητές της Α1 περιμένοντας να εξοφληθούν τις επόμενες ημέρες από την ΕΣΑΠ τα οφειλόμενα των τελευταίων 8 αγωνιστικών του πρωταθλήματος, είναι αποφασισμένοι να δηλώσουν κώλυμα αφού δεν υπάρχει συμφωνία για την φετινή χρονιά.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διαιτητών και ΕΣΑΠ δεν είχαν αποτέλεσμα μέχρι σήμερα καθώς οι πρώτοι απέρριψαν ασυζητητί την πρόταση για νέα μείωση 28%, όπως και τα προτεινόμενα αντισταθμιστικά  της διοργανώτριας όπως η απουσία εποπτών από τις αναμετρήσεις της μεγάλης κατηγορίας.

Η πλευρά των διαιτητών (διεθνών και μη) όπως όλα δείχνουν είναι αποφασισμένη να κρατήσει σκληρή στάση, αφού τα τελευταία 4 χρόνια έχουν δεχθεί μείωση στις αποδοχές τους που αγγίζει το 60%.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να υπάρξει συμφωνία και να μην έχουμε αναβολή ή μετάθεση της 1ης αγωνιστικής.