BEACH VOLLEY

Στον τελικό κόντρα στις… πρωτάρες οι Καράκου/Μαύρου (fot)

Στον τελικό κόντρα στις… πρωτάρες οι Καράκου/Μαύρου (fot)

Στην παραλία της Μικρής Βίγλας οι Καράκου/Μαύρου, κέρδισαν τα δυνατά μελτέμια και τις Τοτσίδου Πότοκαρ και πέρασαν στον τελικό γυναικών του 9ου τουρνουά μπιτς βόλεϊ του ΑΜΣ Φιλωτίου, στη μνήμη στη μνήμη της Βάσως Κύλη, όπου θα αντιμετωπίσουν την ομάδα έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Σφυρή/Βόμβα, στην παρθενική τους εμφάνιση στο ματς του τίτλου.

Αποστολή στη Νάξο: Παπαϊωάννου Ηλίας

potokar_totsidoy

Μετά την άνετη πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα στις Μυστακίδου/Φουκαράκη με 2-0 σετ, το πρώην δίδυμο του Πανναξιακού, Σία Τοτσίδου και Μόνικα Πότοκαρ, βρέθηκε αντιμέτωπη στο δρόμο για τον τελικό με τις Νάντια Μαύρου και την κάτοχο του τίτλου, Πέννυ Καράκου.

Καράκου/Μαύρου μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ του πρόωρου ημι-τελικού με 15-11, οι περσινές φιναλίστ της Α1 γυναικών, ανεβάζοντας την απόδοσή τους ισοφάρισαν με 15-12σε 1-1 σετ και έστειλαν την υπόθεση πρόκριση σε τάι μπρέικ. Εκεί οι Καράκου/Μαύρου ξέφυγαν με 7-3 και εκμεταλλευόμενες τα λάθη των αντιπάλων τους πανηγύρισαν με 11-4 την πρόκρισή τους στον τελικό.

fasi 1_n

Καράκου: “Θέλω το 2 στα 2”

«Είμαι πολύ χαρούμενη που για δεύτερη σερί χρονιά προκρίθηκα στον τελικό. Η νίκη μας έχει διπλή βαρύτητα, λόγω των δύσκολων καιρικών που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες και χρειάζεται και βοήθεια της τύχης, αλλά κυρίως γιατί κερδίσαμε δυο άκρως ανταγωνιστικές αντιπάλους. Εύχομαι να καταφέρω με τη Νάντια (σ.σ Μαύρου) να κάνω το «2 στα 2» στο τουρνουά» δήλωσε στο Volleyplanet η φετινή άσος της Δραπετσώνας, που πέρυσι πανηγύρισε με τον Πορφύρα την άνοδο στα «σαλόνια» του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Στο μεγάλο ραντεβού του τίτλου η ομάδα της Πέννυς Καράκου θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (σ.σ πέρυσι με την Φανή Οικονομοπούλου) κόντρα στις μαχητικές Κωνσταντίνα Σφυρή και τη νεαρή κεντρική του Πανναξιακού, Γιώτα Βόμβα.

sfyri 2

Σφυρή: “Να παίξουμε όπως χθες…”

Το ενθουσιώδες δίδυμο, στον α’ σημερινό ημιτελικό κατέβαλλε τη σθεναρή αντίσταση της ομάδας της ψυχής του τουρνουά και διαιτητή από το Χαλκί, Κατερίνας Μουστάκη, που με την Μαρία Γκόλια στο πλευρό της τα δώσαν όλα για τη νίκη, αλλά τελικά “λύγισαν” στο τάι μπρέικ με 2-1 σετ. Να σημειωθεί πως οι Μουστάκη/Γκόλια πέρασαν bye στις «4» λόγω της ασθένειας της γερμανικής ομάδας των Α. Χένσελερ/Φ. Χένσελερ.

moustaki_gkolia

«Αρχικά χαίρομαι πολύ που ήρθα εδώ και βρήκα μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση να παίξω…» τόνισε αρχικά στο Volleyplanet, η γιατρός και πρώην παίκτρια Ηλυσιακού, Αμπελοκήπων, Κωνσταντίνα Σφυρή, που κάνει το αγροτικό της στο κέντρο υγείας της Νάξου και πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στην Κατερίνα (σ.σ Μουστάκη), που παραπονιόταν πριν το ματς «πως δεν το’ χει», αλλά τελικά απέδειξε πως τελικά «το’ χει». Ελπίζω στον τελικό να παίξουμε εξίσου καλά όπως και χθες…»

sfyri_boma_moustaki_gkolian

Αναλυτικά τα αποτελέσματα γυναικών της Κυριακής

Πότοκαρ/Τοτσίδου – Μυστακίδου/Φουκαράκη 2-0 σετ
Μουστάκη/Γκόλια – Α. Χένσελερ/Φ. Χένσελερ 2-0 σετ (α.α)
Α’ ημιτελικός: Σφυρή/Βόμβα – Μουστάκη/Γκόλια 2-1 σετ
β’ ημιτελικός: Καράκου/Μαύρου – Πότοκαρ/Τοτσίδου 2-1
Τελικός (16.00)