CHAMPIONS LEAGUE

Στον τελικό ο Τζούριτς

Στον τελικό ο Τζούριτς

Πέντε χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου του Champions League 2010-2011 από την Τρεντίνο, η ομάδα του Έλληνα διεθνή, Δημήτρη Τζούριτς θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη στο αυριανό μεγάλο ραντεβού (19.00) του πολωνικού φάιναλ φορ της διοργάνωσης με την ρωσική κάτοχο του τίτλου, Ζενίτ Καζάν, με τις δυο ομάδες να διεκδικούν το 4ο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Με τον «Μήτσο» MVP και τοπ σκόρερ με 15 πόντους του spaghetti ημιτελικού η Τρεντίνο εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο του αυριανού τελικού  επικρατώντας με 3-0 (25-19, 25-20, 25-18) της Λούμπε Μάρκα Τσιβιτανόβα, στο ματς που έριξε πριν από λίγα λεπτά την αυλαία της πρεμιέρας των ημιτελικών του φάιναλ φορ της Κρακοβίας.

Η ομάδα του Βούλγαρου τεχνικού, Ράντοστιν Στόιτσεφ με αδιαπέραστο μπλοκ (12-3) δεν άφησε περιθώρια αντίστασης στην παρέα του Μίλκοβιτς, που τελείωσε το ματς με 3 πόντους και είχε μοναδικό παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων τον Χουνατορένα (10π), όπως και η νικήτρια τον Τζούριτς.

Θέλουν κούπα και ρεβάνς οι Ρώσοι

zenit_kazan

Νωρίτερα η παρέα του Κουβανού Λεόν χάλασε στον α’ ημιτελικό της Κρακοβίας το «πάρτι» που ετοίμαζαν περίπου 12.000 Πολωνοί, βλέποντας την «δική» τους Ρεζόβια Ρεζόβ να προηγείται με 1-0 σετ.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την οικοδέσποινα ομάδα του γνώριμου στο ελληνικού κοινό Λευκορώσου άσου, από την παλιότερη θητεία του στον Ηρακλή, Άλεξ Άχρεμ, καθώς η ομάδα του Βλαντιμίρ Αλεκνό με τον Λεόν να αναδεικνύεται τοπ σκόρερ του αγώνα (18π) κυριάρχησε σε μπλοκ και επίθεση φτάνοντας τελικά στην ανατροπή με 3-1 (22-25, 26-24, 25-18, 25-21) και την πρόκριση στον τελικό.

Για τους Ρώσους φιναλίστ 17 πόντους σημείωσε ο Μιχαίλοφ, 12 ο Άντερσον, που πριν λίγα 24ωρα ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Ζενίτ, ενώ για τους Πολωνούς ο Κούρεκ πέτυχε 16 πόντους, ενώ έναν λιγότερο ο Άχρεμ.

Στο αυριανό ραντεβού οι Ρώσοι πρωταθλητές Ευρώπης, θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, σηκώνοντας την 4η κούπα της ιστορίας τους, αλλά και να πάρουν ρεβάνς για την προ 5ετίας ήττα 3-1 σετ της τότε πανίσχυρης ομάδα του Αμερικανού πρώην διεθνή και παλιότερα πρωταθλητή του Ηρακλή, Λόι Μπολ με 3-1.

Την Κυριακή στις 15.45 ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 Ρεζόβια Ρεζόβ-Τσιβιτανόβα.