ΔΙΕΘΝΗ

Στους «4» του Κυπέλλου η Βασιλαντωνάκη

Στους «4» του Κυπέλλου η Βασιλαντωνάκη

Στο φάιναλ 4 του Κυπέλλου Ιταλίας προκρίθηκε η ομάδα της διεθνούς Ανθής Βασιλαντωνάκη, Κονελιάνο που στα προημιτελικά επικράτησε με 3-1 της Μπέργκαμο και “σφράγισε” την πολυτιμη πρόκριση στη διαδικασία του “χρυσού” σετ.

Παρουσία περίπου 4000 θεατών στο “Παλαβέρντε” η ομάδα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, που δεν είχε χρόνο συμμετοχής, προηγήθηκε με 25-21, όμως η Φοπαπενρτέτι Μπέργκαμο ιοφάρισε 1-1 σετ με 26-24. Με την Τουρκάλα α όμως Οτσόι, να βγάζει 31 πόντους, τη Νικόλοβα να προσθέτει συνολικά άλλους 23 πόντους και την Αμερικανίδα Άνταμς να συνεισφέρει άλλους 21 πόντους με 8! μπλοκ, η Κονελιάνο, ισοφάρισε με 25-28, 25-22 το σκορ του α’ ματς και τελικά έστω και δύσκολα στο “χρυσό” σετ πανηγύρισε με 15-13 την σπουδαία πρόκριση, επί της Μπέργκαμο, που είχε τοπ σκόρερ με 22 πόντους την Αμερικανίδα, Λόντα.

Αντίπαλος της Κονελιάνο στον ημιτελικό του Φάιναλ 4 που θα διεξαχθεί από 28 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου στο Ρίμινι, θα είναι η Νοβάρα, που επικράτησε με 3-0 σετ της Μοντικιάρι, ενώ το άλλο ζευγάρι της 4άδας θα είναι Μόντενα-Μπούστο Αρζίτσιο.

“Βερντεόρο” απόχρωση στον πάγκο της Κονελιάνο

Για τη Κονελιάνο, όπου μετά τον αποκλεισμό της απο το Cev Cup, παρελθόν αποτελεί ο τεχνικός, Νικόλα Νέγκρο, χρέη υπηρεσιακού προπονητή εκτέλεσε ο Ροζάνο Μπερτόκι, ωστόσο τα ονόματα για τον διάδοχο του Νέγκροπου παίζουν τις τελευταίες ημέρες  στην γειτονική χώρα είναι αυτό του Βραζιλιάνου ομοσπονδιακού τεχνικού της σελεσάο, Ζέ Ρομπέρτο, του συνεργάτη του στην Εθνική, Πάουλο Κόκο, του Ιταλου, Μπρούνο Μπανιόνε και του Σέρβου νέου τεχνικού της γυναικείας ομάδας της Βουλγαρίας,  Ντράγκαν Νέσιτς, που όμως ήδη εργάζεται σε ομάδα της Ρουμανίας.