Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στους υπερπρωταθλητές Γερμανίας ο πρωταθλητής Ελλάδας, Στάλεκαρ

Στους υπερπρωταθλητές Γερμανίας ο πρωταθλητής Ελλάδας, Στάλεκαρ

Έπειτα από το φετινό νταμπλ με τον Παναθηναϊκό ο κορυφαίος μπλοκέρ της Volleyleague 2021-2022, ο Σλοβένος Σάσο Στάλεκαρ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γερμανία, όπου τη σεζόν της Bundesliga θα αγωνιστεί με τα “χρώματα” της υπερπρωταθλήτριας Berlin Recycling Volleys.

Ο ψηλότερος παίκτης (2.14μ) που φόρεσε ποτέ τα “πράσινα” και αποτελεί “λαβράκι” του πολύπειρου τεχνικού του “τριφυλλιού”, Δημήτρη Ανδρεόπουλου, είχε προτάσεις και από άλλους ξένους ομάδες, μεταξύ των οποίων και η βελγική ομάδα του Πρωτοψάλτη, Μαασέικ, ωστόσο είπε τελικά το “ναι” στους κατόχοτς τίτλου και Σούπερ Καπ Γερμανίας, που ήδη τον καλωσόρισαν “μετά βαϊων και κλάδων” και τον “‘εκλεισαν” για δύο χρόνια.

“Δεν είναι μυστικό ότι η BR Volleys είναι μεγάλο όνομα στον κόσμο του βόλεϊ.  Πολλοί θέλουν να παίξουν εδώ και είμαι χαρούμενος που μπορώ να το κάνω τώρα. Το γερμανικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή είναι μικρό, αλλά το επίπεδο είναι υψηλότερο από αυτό της Ελλάδας. Μετά είναι και η συμμετοχή στο CEV Champions League. Το Βερολίνο προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη ως παίκτης».” δήλωσε ικανοποιημένος για τη μεταγραφή του ο 26χρονος γίγαντας, που αποδείχθηκε ένα ακόμη  “λαβράκι” του πολύπειρου τεχνικού του “τριφυλλιού”, Δημήτρη Ανδρεόπουλου!

Από την πλευρά του πάντως ο Στάλεκαρ, που στη νέα του ομάδα θα πάρει τα πρωτεία από τον Γερμανό, Κρομ (2.12μ) όντας ο ψηλότερος παίκτης, δεν ξέχασε τις μοναδικές στιγμές που έζησε στον Παναθηναϊκό. “Είχα μια υπέροχη χρονιά εκεί. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα αλλά και το League Cup “N. Σαμαράς”. Ήμασταν και στους ημιτελικούς του CEV Challenge Cup. Οι Έλληνες οπαδοί ήταν απλά απίστευτοι. Το γήπεδό μας μας ήταν σχεδόν πάντα sold out. Πρέπει να δεις τι γίνεται εκεί για να το καταλάβεις…» δήλωσε στα γερμανικά μέσα ο Στάλεκαρ, που επιστρέφει στη Bundesliga μετά τη σεζόν 2019/20, όταν είχε φορέσει τη φανέλα της Hypo Tirol Alpenvolleys.