DARK ROOM

Super γιαγιά πάει… καρφί για Ρεκόρ Γκίνες (fotos)!

Super γιαγιά πάει… καρφί για Ρεκόρ Γκίνες (fotos)!

Υποψήφια για μια περίοπτη θέση στα ρεκόρ Γκίνες είναι η νεοαποκτηθείσα “γιαγιά” της βραζιλιάνικης Moda Brusque Vôlei, Ruth Mosimann Hoffmann, που παράλληλα στέλνει σε όλους μας και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ζωής.

Στα 85 της χρόνια η πολύπειρη αθλήτρια, που είχε μία επιτυχημένη καριέρα ανάμεσα στις δεκαετίες του ’50 και του ’70, παρουσιάστηκε πρόσφατα και επίσημα σε ειδική συνέντευξη Τύπου από την ομάδα της και είναι πανέτοιμη να κάνει το ντεμπούτο της σε αγώνα της στο πρωτάθλημα της Superliga B.

H μεγάλη στιγμή της Ruth θα είναι την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στο εντός έδρας ματς της Moda Brusque Vôlei με την Bluvolei, όπου θα «κατέβει» στο γήπεδο για να καταρρίψει το ρεκόρ του γηραιότερου παίκτη σε επίσημο αγώνα.

Η “μεταγραφή” αυτή πέρα από έναν φόρο τιμής στην πολυνίκη βετεράνο που για δεκαετίες “έγραψε” το όνομά της στο βόλεϊ Santa Catarina με “χρυσά γράμματα”, αποτελεί και μία δράση μάρκετινγκ της Moda Brusque Vôlei που κατάφερε και έστρεψε πάνω της τους προβολείς του ενδιαφέροντος των φίλων του βόλεϊ.

“Τιμούμε την ιστορία του αθλήματος της Santa Catarina. Η Ρουθ είναι ένα παράδειγμα αγάπης για το βόλεϊ, ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός σε όλους μας και που ακόμα και σήμερα, στα 85 του χρόνια, είναι αφοσιωμένος στο άθλημα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικό διευθυντή του FME Έντσον Γκαρσία, που είχε την ιδέα να τιμηθεί η Ρουθ.

Η 85χρονη πολυπρωταθλήτρια που ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ το 1948, στο Colégio Cônsul Carlos Renaux, διαγράφοντας μία λαμπρή πορεία με δεκάδες τίτλους και διακρίσεις στο άθλημα, το 1962 κλήθηκε στην Εθνική Βραζιλίας, αλλά δεν μπορούσε να παίξει, καθώς ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Σήμερα η γιαγιά Ρουθ, που στα 85 της χρόνια συνεχίζει να προπονείται και να γυμνάζεται αποδεικνύει με την αγάπη της για το άθλημα, πως σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα!