ΔΙΕΘΝΗ

«Σβήνει» το Ιράν από το «χάρτη» του βόλεϊ

«Σβήνει» το Ιράν από το «χάρτη» του βόλεϊ

Σκληραίνει τη στάση της προς το Ιράν η FIVB με στόχο  την απελευθέρωση της  Ιρανοβρετανής, Ghoncheh Ghavami.

Η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αλλά και η άμεση κινητοποίηση του βόλεϊ που διαμαρτύρεται στην κράτηση της 25χρονης γυναίκας, που φυλακίστηκε επειδή ήθελε να δει έναν αγώνα βόλεϊ, φαίνεται πως έχει οδηγήσει την FIVB να πιέσει ακόμη περισσότερο το Ιράν.

Έπειτα λοιπόν από την πρόσφατη έκκληση του Βραζιλιάνου προέδρου της FIVB, Άρι Γκράσα προς το Ιράν να απελευθερώσει την 25χρονη κρατούμενη, σύμφωνα με τελευταίες αναφορές από ιταλική πηγή, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δείχνει αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της, “σβήνοντας” ουσιαστικά το Ιραν από το… χάρτη του αθλήματος.

Κι αυτό γιατί ως ένα από τα πολλά μέτρα πίεσης που σκέφτεται είναι  να αφαιρέσει την διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανδρών U19 από την Τεχεράνη και να τη δώσει στην Αργεντινή, ενώ εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Ιράν από το World League του 2015!

Όλα αυτά τη στιγμή που σύλλογοι, αθλητές, αθλήτριες αλλά και απλοί φίλοι του αθλήματος προσπαθούν είτε με αυθόρμητες πρωτοβουλίες έιτε με οργανωμένες κινητοποιήσεις να στείλουν το τρίγλωσσο μήνυμα «Free Ghoncheh Ghavami», « غنچه قوامی را ازاد کنید», «Ghoncheh libera» σε αυτούς που, όπως είχε πει και ο Οιδίποδας Τύραννος στο μάντη Τειρεσία, θα πρέπει να είναι “τυφλοί τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματα εί”!

Από τις τελευταίες ομάδες μάλιστα που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην Ghavami ήταν στο χθεσινό ντέρμπι του Ρέντη οι γυναίκες των «αιωνίων», σε μία αγωνιστική,  που τόσο στην Α1 γυναικών, όσο και στη Volleyleague είχαμε τη σύσσωμη διαμαρτυρία της κοινότητας του ελληνικού βόλεϊ.

Τέλος στη Ιταλία, όλες οι ιταλικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι θα εντείνουν τα μηνύματα υποστήριξης πριν από τους σημερινούς αγώνες στα πρωταθλήματα της γειτονικής χώρας .