Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Έπαιξε τόσο… όσο η Κηφισιά

Έπαιξε τόσο… όσο η Κηφισιά

Ανάλυσε το

Με τον Πλάμεν Χριστόφ να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ΑΕΚ και από την άλλη πλευρά τον Ίωνα Χατζηπροδρόμου να ξεκινά για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα της Κηφισιάς, άρχισε στο Ζηρίνειο το ματς της ομάδας των βορείων προαστείων με την ΑΕΚ του Μπάλσα Ραντούνοβιτς για την 13η αγωνιστική της Volleyleague. Παρών στις κερκίδες του κλειστού και ο πρώην ισχυρός άνδρας του κιτρινόμαυρου ΤΑΑ, Μάνος Μακρής και ο εκτελών χρέη έφορου στο επεισοδιακό ματς με τον Άρη, Δημήτρης Παπασταύρου.

Η Κηφισιά με όπλο της το σερβίς για μια ακόμη φορά κατάφερε εύκολα να προηγηθεί με 8-3 της αντιπάλου της, που προσπαθούσε κυρίως να “χτυπήσει” από το κέντρο, ενώ δεν απέφυγε τα λάθη.  Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς με ένα σερί 4-1 η “Ένωση” μείωσε με μπλοκ του Ραντούνοβιτς σε 9-7 όμως και πάλι το καλό παιχνίδι μπλοκ-άμυνα των γηπεδούχων έδωσε αέρα 7 πόντων στην Κηφισιά, που ξέφυγε με 16-9. Επειτα από ένα ρεσιτάλ ελατέρωθεν χαμένων σερβίς και κάποιους πόντους του Χατζηπροδρόμου η ΑΕΚ λόγω τραυματισμού του πασαδόρου της Δημητρούδη, που στο 20-13 του σκίστηκε το φρύδι και χριεάστηκε ο γιατρός του αγώνα να του τοποθετήσει ράμματα, αγωνίστηκε με τον Μιχαλόπουλο στην πάσα και οι γηπεδούχοι με το χαμένο σερβις του Ραντούνοβιτς, έφτασαν εύκολα με 25-16 στην κατάκτηση του α’ σετ.

 Στο β’ σετ η Κηφισιά με τρεις  συνεχόμενους άσους του Ισπανού, Φερέρα, που σήμερα γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 27α γενέθλιά του, έκανε το σκορ 9-3 υπέρ των γηπεδούχων. Στη συνέχεια το ματς έμοιαζε με…φιλικό, καθώς δεν υπήρχε όμορφο θεάμα, πάθος από τις ομάδες και έτσι φτάσαμε με αλλεπάλληλα λάθη στο 18-12 υπέρ της Κηφισιάς. Στο 20-14 ο Αρσενιάδης πέρασε αντί του Νικολάκη τον Όστιν στο ματς. όμως στο 23-17 ένα τράβηγμα στη μέση του Ρουμελιωτάκη, ανάγκασε τον Έλληνα τεχνικό της Κηφισιάς, να περάσει στο παιχνίδι, τον Μαντέκα, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού. Τελικά ο Ιβάνοβιτς με μία διαγώνια επίθεση “έγραψε” με 25-19 το 2-0 σετ για την ομάδα των βορείων προαστείων.

Το 3ο σετ ήταν και το πιο αμφίρροπο καθώς μετά το show του Γιοβάνοβιτς από τη γραμμή του σερβίς που έκανε το σκορ 8-5, η ΑΕΚ αντέδρασε και με καλές επιθετικές προσπάθειες του Ραντούνοβιτς ισοφάρισε σε 13-13 για να φτάσει στο β’ τεχνικό τάιμ με μόλις έναν πόντο διαφορά από την προηγούμενη  Κηφισιά, με 16-15. Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Ραντούνοβιτς, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων της και με άσο του Μαυροβούνιου πέρασε για πρώτη φορά στο ματς μπροστά με 20-19 και  22-20. Εκεί το ματς άρχισε να θυμίζει για πρώτη φορά …κόντρα καθώς μετά το 23-23 έγινε σκληρή μάχη, με τον Κόβαλτσουκ που  νωρίτερα είχε πάρει την θέση του Μαντέκα, να προσπαθεί να πάρει το ματς, όμως ο Ραντούνοβιτς με μπλοκ άουτ κράτησε “ζωντανή” την “Ένωση, που μείωσε με 27-25, σε 2-1 σετ.

Στο δ’ σετ η Κηφισιά φάνηκε αποφασισμένη να τελειώσει το ματς και ανώτερη επιθετικά της αντιπάλου της προηγήθηκε με 5-1. Το ανεβασμένο μπλοκ όμως της ΑΕΚ σε συνδυασμό με το πάθος των παικτών του Χριστόφ στα τελευταία σετ, οδήγησαν στην ισοφάριση 6-6. Το σερβίς του Χατζηπροσδρόμου δυσκόλεψε τους φιλοξενούμενους που βρέθηκαν να χάνουν με 10-7  και 16-11 από την ανεβασμένη σε επίθεση και μπλοκ Κηφισιά. Κάπου εκεί η ομάδα του Χριστόφ έμοιαζε να ξεμένει από δυνάμεις και πίστη με αποτέλεσμα η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη σαν σε προπόνση να φτάνει με 25-18 στη νίκη 3-1 σετ.

Τάδε έφη…

Κώστας Αρσενιάδης (Προπονητής; Κηφισιάς) : «Δεν θέλει πολύ να πάθεις τη ζημιά αν χαλαρώσεις. Το 3ο σετ ήταν γενικά ένα λάθος μας, κι εκεί η ΑΕΚ έκανε καλή εμφάνιση. Τέτοια παιχνίδια είναι επικίνδυνα. Δεν γίνεται να κερδίζει πάντα το φαβορί. Μιλάμε για αθλητισμό και ο αθλητισμός είναι ένας δίκαιος ανταγωνισμός στον οποίον μπορούν να συμβούν τα πάντα. Παίξαμε ένα σετ πολύ σοβαρά κι ένα σετ όχι. Δεν υποτιμάμε την ΑΕΚ, είναι μία σοβαρή ομάδα που προσπαθεί να χτιστεί. Είναι προς λύπηση αυτό που έχει συμβεί σε αυτή την ομάδα κι ίσως θα έπρεπε να απασχολήσει πιο πολύ τους ισχυρούς της ΑΕΚ. Είναι κρίμα και λυπάμαι που λυπάμαι όλα αυτά. Πήραμε ένα τρίποντο, τώρα ξεκινά μία σειρά δύσκολων παιχνιδιών, αρχής γενομένης το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρουμε αν θα προλάβει το επόμενο παιχνίδι ο Παπαγγελόπουλος, και δεν ξέρουμε αν είναι σοβαρό το θέμα με τον Ρουμελιωτάκη».

Γιάννης Μαντέκας (Κηφισιά) : «Προσπαθώ να επανενταχθώ ξανά στην ομάδα μετά τον τραυματισμό μου. Η ΑΕΚ δεν είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά μας δυσκόλεψε ο τρόπος παιχνιδιού της. Καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο και να …κρατήσουμε απόρθητο το φρούριο». 

Γιάννης Δημητρούδης (ΑΕΚ) : «Προσπαθώντας να βγάλουμε μια άμυνα χτυπήσαμε κεφάλι με κεφάλι με τον Γκούζντα. Ο γιατρός στα αποδυτήρια μου έκανε τρία ράμματα. Στην αρχή ζαλιζόμουν λίγο, όμως  μπήκα και συνέχισα το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούσαμε από το ματς. Δεν τα καταφέραμε στο τέλος. Δεν τα παρατάμε. Κόντρα στα προβλήματα συνεχίζουμε. Αν έχουμε και λίγη βοήθεια από τη διοίκηση πιστεύω ότι θα κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

Μπάλσα Ραντούνοβιτς (ΑΕΚ) :  «Δεν παίξαμε τόσο καλά. Μας δυσκόλεψε και το γήπεδο που έχει χαμηλή οροφή. Η Κηφισιά απέδωσε πολύ καλά στα δυο πρώτα σετ. Εμείς δεν το βάλαμε κάτω και δείξαμε ψυχή στο τρίτο σετ. Αφού το κερδίσαμε πίστεψα ότι ήμασταν σε θέση να κλέψουμε ένα βαθμό από το ματς. Τώρα έχουμε τρεις εβδομάδες μπροστά μας για να δουλέψουμε με τον προπονητή και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια. Λίγα από τα προβλήματα αν λυθούν πιστεύω ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες για να μείνει στην κατηγορία».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 3 (1/1 επ, 2 μπλοκ), Χατζηπροδρόμου 15 (8/13 επ, 3 άσσοι, 4 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 6 (4/7 επ, 2 μπλοκ), Φερρέρα 18 (10/23 επ, 7 άσσοι, 1 μπλοκ, 82% υπ – 55% άριστες), Ρουμελιωτάκης 7 (7/10 επ, 58% υπ – 50% άριστες), Γιοβάνοβιτς 24 (19/35 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 71% υπ – 41% άριστες), Κόβαλτσουκ 3 (3/8 επ, 60% υπ – 20% άριστες), Κόντος, Μαντέκας (43% υπ – 29% άριστες), Όστιν 1 (1/1 επ)

ΑΕΚ (Χριστόφ): Ωρολογάς 15 (13/21 επ, 2 μπλοκ, 58% υπ – 13% άριστες), Οικονόμου 2 (2/7 επ), Ίλιτς 10 (8/21 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ραντούνοβιτς 19 (16/31 επ, 2 άσσοι. 1 μπλοκ, 45% υπ – 18% άριστες), Δημητρούδης 1 (1 μπλοκ), Ανδρεάδης 9 (6/11 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Γκούζντα (λ, 41% υπ – 26% άριστες), Μιχαλόπουλος, Καραγιώργος