ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα ντέρμπι “αιωνίων” συνεχίζονται στην Χίο

Τα ντέρμπι “αιωνίων” συνεχίζονται στην Χίο

Ο χρόνος κυλά γρήγορα και πλέον απέμειναν μόλις δύο ημέρες για το πρώτο σερβίς του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών 2016 Astra Airlines που θα βρει αντιμέτωπος στον πρώτο ημιτελικό Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Το ζευγάρι που πέρσι αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου στο Αγρίνιο, είναι αυτό που συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την κόντρα τους για την 19η αγωνιστική το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο κλειστό του Ρέντη, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1.

«Σ’ αυτό το ματς εμείς δεν είχαμε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά θέλαμε τη νίκη για πολλούς λόγους», είπε η πασαδόρος των ερυθρόλευκων Στέλλα Χριστοδούλου και συμπλήρωσε: «Το παιχνίδι της Παρασκευής όμως είναι εντελώς διαφορετικό. Είναι άλλοι θεσμοί κι εδώ πρόκειται για ένα νοκ άουτ ματς όπου δεν συγχωρούνται τα λάθη και στις μέρες που απομένουν πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε το Σάββατο για να προκριθούμε στον τελικό».

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως κινήθηκε και η Πένυ Ρόγκα. «Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα και θα νικήσουμε. Οι ομάδες θα είναι πιο διαβασμένες, αλλά θεωρώ ότι το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος μας έδειξε πως μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό», είπε η λίμπερο των πράσινων και συμπλήρωσε: «Το περασμένο Σάββατο δεν παίξαμε τόσο καλά και κάναμε αβίαστα λάθη ενώ είδαμε πως όταν ασκούσαμε πίεση στον αντίπαλο μας τότε αυτός έκανε τα λάθη. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα κι εκεί έχουμε επικεντρωθεί»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετρούν από πέντε κατακτήσεις κυπέλλων με τις ερυθρόλευκες να θέλουν να διευρύνουν το σερί τους και τις πράσινες να επιστρέψουν στις κατακτήσεις.
«Έχουμε πέντε συνεχόμενους τίτλους στο Κύπελλο και το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας είναι ο έκτος. Η κούραση ισχύει για όλους, αλλά όταν διεκδικείς ένα τρόπαιο τα ξεχνάς όλα», είπε η Στέλλα με την Πέννυ να σημειώνει: «Θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στις κατακτήσεις τίτλων και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

Το σίγουρο είναι πάντως ότι και οι δύο είναι ενθουσιασμένες για το ταξίδι στη Χίο.
«Χαίρομαι που το κύπελλο γίνεται εκτός Αθηνών γιατί ο κόσμος στην περιφέρεια έχει δείξει ότι αγαπάει το βόλεϊ και ελπίζω ότι θα χαρεί ένα ξεχωριστό θέαμα», τόνισε η πασαδόρος του Ολυμπιακού, ενώ η λίμπερο των πράσινων είπε: «Το άθλημα έχει ανάγκη να το αγκαλιάσει ο κόσμος. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και πιστεύω ότι θα βγουν πολύ όμορφες εικόνες από τη Χίο».

ΠΗΓΗ : ΕΟΠΕ