ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τα… συμφωνήσανε

Τα… συμφωνήσανε

Τους κανόνες που θα διέπουν πλέον τις σχέσεις μεταξύ αθλητών και ΤΑΑ συμφωνήθηκαν  έπειτα από κοινή συνάντηση που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΠΑΣΑΠ, ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ….

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από πλευράς Ομοσπονδίας το παρόν έδωσε ο πρόεδρός της Αχιλλέας Μαυρομάτης, η ΕΣΑΠ εκπροσωπήθηκε τον πρόεδρό της Παντελή Ταρνατόρο και τον νομικό της σύμβουλο Χρήστο Ηλιάδη, ενώ ο ΠΑΣΑΠ εκπροσωπήθηκε από τους Διευθυντή Βασίλη Μηνούδη και τη νομική σύμβουλο Φωτεινή Μηνάκη.

Έπειτα από αρκετό καιρό διαβουλεύσεων, διατυπώσεων και αρκετών διαφωνιών οι τρεις πλευρές  κατέληξαν σε συμφωνία και υπέγραψαν τον νέο κανονισμό που θα διέπουν πλέον τις σχέσεις αθλητών και ΤΑΑ.

Στο κείμενο το νέου κανονισμού μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

-Το νέο σύστημα αδειοδότησης των ΤΑΑ

-Οι σχέσεις εργασίας σε καθεστώς Ανωνύμων Εταιρειών.

-Ο διακανονισμός των παλαιότερων οφειλών των ΤΑΑ στους αθλητές όπως είχαν συμφωνηθεί στις επαφές των τελευταίων μηνών παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού.

Μια συμφωνία που είναι αρκετά σημαντική αν και εφόσον τηρηθεί κυρίως από την πλευρά των ομάδων, αφού σε κάθε περίπτωση αυτοί που βγαίνουν θιγόμενοι και παραδοσιακά διεκδικούνε τα χρήματά τους μέσω δικαστικής οδού είναι οι αθλητές.

Μάλιστα η συμφωνία αυτή έρχεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για το βόλεϊ και τα ΤΑΑ αφού υπάρχουν πολλά παραδείγματα ομάδων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και έχουν προαναγγείλει περικοπές στο μπάτζετ…