Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τα βλέμματα σε Ερμούπολη και Νέα Σμύρνη

Τα βλέμματα σε Ερμούπολη και Νέα Σμύρνη

Με τις αναμετρήσεις Μίλωνας- Παναθηναϊκός και Φοίνικας Σύρου – Φίλιππος Βέροιας ολοκληρώνεται το Σάββατο η 13η αγωνιστική της Volleyleague…

Στην Ερμούπολη ο Φοίνικας Σύρου υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας σε έναν αγώνα όπου οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί και αναμένεται να έχουν ένα εύκολο απόγευμα.

Μοναδικός «εχθρός» των «Πειρατών» η αγωνιστική απραξία δύο εβδομάδων, ωστόσο άπαντες δηλώνουν αισιόδοξοι πως η ομάδα θα βρει τα «πατήματά» της και θα βρει ρυθμό ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στον αγώνα με την Βέροια τόνισε «Πρέπει να κοιτάξουμε την προσωπική μας εμφάνιση. Μπορεί η ομάδα της Βέροιας να βρίσκεται σε ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά κάθε αθλητής που παίζει στο παιχνίδι, με το που μπαίνει στο γήπεδο παίζει για τον εαυτό του. Όπως προείπα, εμείς στοχεύουμε στην καλή ομαδική μας απόδοση και πρέπει να το δούμε σαν μεγάλο τεστ πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Βαθμολογικά είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και σίγουρα μας βοηθά να στήσουμε τις βάσεις ώστε να πλησιάσουμε τις ομάδες που προπορεύονται. Δεν θα μας επηρεάσει η αποχή μας από την αγωνιστική δράση».

Από την άλλη πλευρά ο Φίλιππος Βέροιας που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να βγάλει την χρονιά ταξιδεύει στην Σύρο με αρκετές αλλαγές και στόχος του είναι μια καλή εμφάνιση.

Ο προπονητής του Φιλίππου Τάκης Χριστοφορίδης τόνισε χαρακτηριστικά «Μπροστά μας αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, με πολύωρα ταξίδια αλλά και δύσκολα ματς. Αρχικά πάμε στην Σύρο να παίξουμε ένα παιχνίδι απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, που έχει άλλη δυναμική και στόχους σε σχέση με εμάς, έχοντας κατακτήσει ήδη την πρώτη κούπα της χρονιάς. Σκοπός μας είναι να χαρούμε το παιχνίδι, να παίξουμε ελεύθερα και το μόνο που μπορούμε πλέον να αποκομίσουμε από παιχνίδια με τέτοιες ομάδες, είναι κάποιες πολύτιμες εμπειρίες για τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα».

Φουλ στα… «πράσινα» στη Νέα Σμύρνη

Στη Νέα Σμύρνη Μίλωνας και Παναθηναϊκός θα παλέψουν για τη νίκη με τους γηπεδούχους να θέλουν να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία και να κάνουν την έκπληξη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Παρά τις απουσίες η αισιοδοξία σε όλους είναι διάχυτη με τον τεχνικό του Μίλωνα, Σάκη Ψάρρα να δηλώνει «Έχουμε αποδείξει πως είμαστε ικανοί να χτυπήσουμε οποιοδήποτε αγώνα και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και με τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας. Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Για την ώρα όμως με απασχολεί η υγεία των αθλητών μας. Αύριο θα κάνουμε νέα τεστ. Είναι σίγουρο πως θα έχουμε μία – δύο σημαντικές απουσίες».

Ο Παναθηναϊκός μετά την μεγάλη πρόκρισή του στα ημιτελικά του Challenge Cup κόντρα στην Τερουέλ, επιστρέφει στη Volleyleague θέλοντας να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες του. Η κούραση από τα ταξίδια και τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι ένας πρόβλημα για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο που όμως έχει τις επιλογές από τον πάγκο.

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Σωτήρης Συναδινός τόνισε «Προερχόμαστε από μια σπουδαία πρόκριση στην Ισπανία και η επιστροφή μας στην Ευρώπη σηματοδοτήθηκε με την είσοδο μας στα ημιτελικά του CEV Cup. Αναμφίβολα είναι μια σημαντική επιτυχία όμως δεν υπάρχει καιρός για πανηγύρια σε αυτό το χρονικό σημείο αφού οι αγώνες είναι συνεχόμενοι και απαιτητικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022
17.00 (Live Streaming ESAP TV): ΑΟΝΣ Μίλων – Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Ονόπας, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Κατσιάρας, Ιωάννου, Γραμματεία: Μπίτσικα.
18.00 (Live Streaming ESAP TV): ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας
Διαιτητές: Νικάκης, Κουτσής, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Μπαρμπούνης, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...