Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τα βλέμματα στο Ζηρίνειο

Τα βλέμματα στο Ζηρίνειο

Το ντέρμπι του Ζηρίνειου μεταξύ Κηφισιάς και Ολυμπιακού κυριαρχεί στο κυρίως πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Α1 των ανδρών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, την στιγμή που σε Έβρο και Θεσσαλονίκη Παναθηναϊκός και Ηρακλής Χαλκίδας φιλοξενούνται από Ορεστιάδα και Ηρακλή αντίστοιχα…

Με ένα παιχνίδι λιγότερο θα διεξαχθεί το κυρίως πιάτο της 8η ημέρας του πρωταθλήματος μετά την αναβολή της αναμέτρησης του Φοίνικα Σύρου κόντρα στον ΠΑΟΚ λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ.

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(18.00)

Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά του εκτροχιασμένου και ασταμάτητου Γιορντάνοφ υποδέχεται τον αήττητο Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι ανοικτό σε όλα του τα αποτελέσματα.

Οι «κυανόλευκοι» του Κώστα Αρσενιάδη μετά από αρκετό καιρό επιστρέφουν στο Ζηρίνειο και θέλουν να χαροποιήσουν τους φιλάθλους τους και να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες τους.

Ο τεχνικός της ομάδας των Βορείων προαστίων τόνισε  «Γνωρίζουμε τη δυναμική του Ολυμπιακού ο οποίος διαθέτει σπουδαίους παίκτες. Έχει μεγάλη δύναμη στο φιλέ, με ψηλούς και δυνατούς αθλητές. Ο Ολυμπιακός έχει και μεγάλο βάθος στον πάγκο. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του αγώνα. Το ζητούμενο για εμάς είναι να κάνουμε μία καλή εμφάνιση ώστε οι φίλαθλοι που θα γεμίσουν το Ζηρίνειο να απολαύσουν θέαμα υψηλού επιπέδου. Για την Κηφισιά και τους ανθρώπους της που αγαπούν το βόλεϊ τέτοια παιχνίδια είναι γιορτή».

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει το αήττητο και να περάσει από μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει κάθε «μεγάλο».

Ο Σλόμπονταν Μπόσκαν χωρίς προβλήματα και απουσίες αισιοδοξεί για τη νίκη υπογραμμίζοντας «Η αποστολή μας κόντρα στην Κηφισιά δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο εμείς θέλουμε να διευρύνουμε το νικηφόρο σερί μας. Ο στόχος μας είναι η νίκη και για να έρθει αυτή θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Η ομάδα έχει δείξει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμοι για την επόμενη αποστολή μας».

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ(20.00)

Στη Μίκρα θα φιλοξενηθεί το ντέρμπι των Ηρακλειδέων… Εκεί όπου ο Ηρακλής υποδέχεται τον νεοφώτιστο Ηρακλή Χαλκίδας.

Ο «γηραιός» της Θεσσαλονίκης έχει το πλεονέκτημα έδρας και δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στις νίκες.

Ο Λεβάν Καλαντάντζε αντιμετωπίζει ακόμη πρόβλημα με το γόνατό του και η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη πονοκεφαλιάζοντας τον Γιώργο Ορφανό μια μέρα πριν οι «κυανόλευκοι» γιορτάσουν τα 108 γενέθλια τους.

Ο προπονητής του Ηρακλή μιλώντας για τον αγώνα είπε «Πρέπει να δείξουμε σωστά αντανακλαστικά μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Αν θέλουμε να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία πρέπει να νικήσουμε αυτούς τους αγώνες. Ο Ηρακλής Χαλκίδας θα ρισκάρει και στους τελευταίους αγώνες δείχνει καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Είναι επικίνδυνη ομάδα».

Ο Ηρακλής Χαλκίδας ψάχνοντας το θετικό αποτέλεσμα που θα τον φέρει πιο κοντά στην παραμονή ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη έτοιμος να εκμεταλλευθεί την παραμικρή ευκαιρία που θα του δώσουν οι γηπεδούχοι.

Ο Σπύρος Γκολίτσης αν και προβληματισμένος για τις τελευταίες εμφανίσεις δήλωσε «Με όποιον αντίπαλο και να παίζουμε κυνηγάμε βαθμούς. Το ίδιο θα κάνουμε και με τον Ηρακλή. Ξέρουμε πως έχει δύσκολη έδρα αλλά έχουμε την τακτική μας για να πάρουμε κάτι θετικό».

ΚΥΖΙΚΟΣ Ν ΠΕΡΑΜΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ(19.00)

Στους Άγιος Θεόδωρους ο Κύζικος Νέας Περάμου υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Οι Κορίνθιοι του Γιάννη Λάϊου με νέο διαγώνιο θέλουν να πάρουν τη νίκη προκειμένου να κάνουν ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή τους.

Ο Λάϊος αναφερόμενος στον αγώνα επεσήμανε «Είδα τον Ντιάγκο Μάτσιελ σε δύο προπονήσεις και έδωσα την έγκριση για την απόκτηση του. Παρά την κούραση που είχε από το ταξίδι έδειξε καλά στοιχεία. Θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής αλλά σίγουρα θα μπορεί να βοηθήσει άμεσα στην προσπάθεια μας να βρούμε βαθμούς με ομάδες που είναι πάνω από εμάς στη βαθμολογία».

Στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» να πάρουν το τρίποντο και να αρχίσουν την βαθμολογική του αντεπίθεση.

Ο Σάκης Μουστακίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών με τον Θρακιώτη τεχνικό να δηλώνει «Ο αγώνας θέλει προσοχή αφενός γιατί είναι ομάδα του Λάιου και αφετέρου διότι οι ομάδες που μένουν πίσω στη βαθμολογία ρισκάρουν και γίνονται πιο επικίνδυνες. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μην αφήσουμε περιθώρια στον αντίπαλο μας».

ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(20.00)

Στο «Νικόλαος Σαμαράς» ο ΑΟ Ορεστιάδας  υποδέχεται τον Παναθηναϊκό έχοντας ανάγκη βαθμούς και καλή εμφάνιση προκειμένου να μείνει ζωντανός στην διεκδίκηση της παραμονής.

Οι «πράσινοι» απέναντι στην Παναχαϊκή έδειξαν σημάδια ανάκαμψης και θέλουν απέναντι στους Αθηναίους να τεστάρουν αντοχές και δυνάμεις και να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν.

Ο Σωτήρης Μπεκιάρης ανέφερε  «Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε άλλο επίπεδο από εμάς αλλά αυτό δεν ακυρώνει την προσπάθεια που θα κάνουμε. Παίζουμε στην έδρα μας. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτόν τον αγώνα. Εάν βρούμε την ευκαιρία θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Η ψυχολογία στην ομάδα έχει αλλάξει και αυτό μας βοηθάει στην ποιότητα της προπόνησης».

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός μετά την πολύ καλή εμφάνισή του στο Ρέντη θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να πάρει το τρίποντο.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν έχει προβλήματα απουσιών ωστόσο ζήτησε από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι και να παρουσιαστούν το ίδιο σοβαροί όπως στον Πειραιά.

Ο κεντρικός της ομάδας Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος τόνισε  «Παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα και στόχος μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να πετύχουμε μία «καθαρή» νίκη προκειμένου να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα προέρχεται από καλές εμφανίσεις στα παιχνίδια κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα κα την Ορεστιάδα ώστε να επιστρέψουμε στη βάση μας με το τρίποντο».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...