ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Tα ζευγάρια των πλέι οφ και πλέι άουτ

Tα ζευγάρια των πλέι οφ και πλέι άουτ

Π.Α.Ο.Κ. – Άρης, Α.Ε.Κ. – Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil, Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Σ.Π. Θέτις και Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο. Θήρας είναι τα ζευγάρια της Α’ Φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.

Στην Α’ φάση των πλέι οφ με τις θέσεις 1-8 οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός-εκτός). Γηπεδούχος του πρώτου αγώνα είναι η ομάδα η οποία θα καταλάβει τη χαμηλότερη θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης.

Στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 17 της παρούσης (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και Ο βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set-σετ ισοπαλίας) στους δεκαπέντε (15) πόντους.

Οι νικητές της Α’ φάσης προκρίνονται στα ημιτελικά, ενώ οι ηττημένες ομάδες δεν θα δώσουν άλλους αγώνες και θα καταλάβουν τις θέσεις από 5 έως και 8 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.
Τα ζευγάρια των προημιτελικών
 
Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ. Άρης
Α.Ε.Κ. – Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Σ.Π. Θέτις
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Α.Ο. Θήρας
Οι νικητές των αγώνων Play Off 1-8 θα αγωνιστούν μεταξύ τους μέχρι να συμπληρωθούν δύο νίκες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Για τον καθορισμό της έδρας του πρώτου αγώνα, για οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνεται υπόψη η Τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α’ Φάσης.
Οι τελικοί του πρωταθλήματος είναι στις τρεις νίκες.
Στα πλέι άουτ, ο Ηλυσιακός Α.Ο. που κατέλαβε την 9η θέση θα αντιμετωπίσει τον 12ο Ζ.Α.Ο.Ν. έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ ο 10ος Α.Ο. Λαμίας 2013 θα αναμετρηθεί με το Αιγάλεω που κατέλαβε την 11η θέση. Η παραμονή θα κριθεί στις δύο νίκες. Οι δύο ηττημένες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Pre League Γυναικών.
Τα ζευγάρια των πλέι άουτ
Ηλυσιακός Α.Ο. – Ζ.Α.Ο.Ν.
Α.Ο. Λαμίας 2013 – Α.Ο. Αιγάλεω