ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ταρνατώρος: «Ο πήχης έχει ανέβει»

Ταρνατώρος: «Ο πήχης έχει ανέβει»

Αισιόδοξος για ένα ανταγωνιστικό και αμφίρροπο πρωτάθλημα δήλωσε στο Volleyplanet ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος. Ο ισχυρός άνδρας της Volleyleague υπογράμμισε πως ο πήχης για τη φετινή χρονιά έχει ανέβει, τόνισε πως περιμένει περισσότερο κόσμο, ενώ σχολιάζοντας το θέμα του Ηρακλή ξεκαθάρισε πως η Λίγκα περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικής Επιτροπής…

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης του φετινού πρωταθλήματος ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ αναφερόμενος στη νέα χρονιά δήλωσε «Θεωρώ πως ο πήχης έχει ανέβει από το περσινό πρωτάθλημα όπως είπα. Θωρώ πως θα κάνουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, οι ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές. Ήδη από το καλοκαίρι βλέπουμε πως οι ομάδες έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ και πιστεύω πως θα κάνουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

Το πιστεύω γιατί από τις συναντήσεις που έχουμε με προπονητές, με αθλητές, με διαιτητές και με εσάς τους δημοσιογράφους που πραγματικά στηρίζεται και αναδεικνύεται αυτό το πρωτάθλημα. Όλοι μας ήμαστε μια αλυσίδα.  Ο καθένας έχει τον κρίκο του. Θεωρώ πως αν όλοι οι κρίκοι λειτουργούν ισορροπημένα και προς την ίδια κατεύθυνση μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Το Δ.Σ. ήμαστε όλοι μαζί, οι παίκτες αγαπάνε το άθλημα που κάνουνε. Έχουμε προβλήματα  για να μην λέμε πως όλα είναι τέλεια, το θέμα είναι ότι όλοι έχουμε την θέληση  να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αν τα λύσουμε πιστεύω πως όλα θα πάνε πάρα πολύ καλά».

Παράλληλα ο Παντελής Ταρνατόρος έδειξε αισιόδοξος για την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδο πως και η φετινή χρονιά θα έχει την ίδια επιτυχία με την περσινή.

«Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που αν κάποιος μπει στο γήπεδο δεν θα ξαναβγεί. Θεωρώ πως έχουμε κερδίσει και χρόνο αλλά και κόσμο. Είδατε τα παιχνίδια. Όχι μόνο τους ημιτελικούς αλλά και τους τελικούς. Βλέπετε ότι η Περιφέρεια γεμίζει τα γήπεδα. Έχουμε ένα πρόβλημα στα αστικά κέντρα, αλλά ευελπιστώ  πως οι ομάδες με τα μεγάλα ονόματα θα έχουν κόσμο. Είδατε τον ΠΑΟΚ που μόλις η ομάδα του άρχισε να πρωταγωνιστεί κατευθείαν μάζεψε 12.000 κόσμο» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ συνεχίζοντας «Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός όταν έχει καλή ομάδα ο κόσμος είναι κοντά. Όχι σε όλα τα παιχνίδια αλλά θεωρούμε από εδώ και πέρα ότι θα είναι σε όλα τα παιχνίδια. Όλες οι ομάδες θεωρώ πως έχουν τον κόσμο. Βλέπεται πως γεμίζουν τα γήπεδα γιατί προσφέρουν όμορφο θέαμα».

Το θέμα του Ηρακλή αποτελεί ένα αγκάθι τη φετινή χρονιά για την ΕΣΑΠ, καθώς εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού όσον αφορά τα χρέη της ομάδας προς αθλητές και το αν τελικά του επιτραπεί να συμμετάσχει στην Α1.

Ο Παντελής Ταρνατώρος απαντώντας στο συγκεκριμένο ζήτημα υπογράμμισε πως η ΕΣΑΠ θέλει όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα αρκεί όλες να κινούνται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και να ξεκινούν όλοι από την ίδια βάση

«Αυτό που ξέρουμε ήταν πως το θέμα του Ηρακλή ήταν να εξεταστεί στις 8 του μήνα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Λόγω φόρτου εργασίας πάρθηκε απόφαση για αναβολή και όπως μας ενημέρωσαν ο φάκελος θα εξεταστεί κοντά στις 24 του μήνα, ώστε η ΕΕΑ που είναι και η μοναδική αρμόδια να αποφασίσει το τι τελικός θα γίνει. Θέλω να ήμαστε ξεκάθαροι. Τις θέλουμε όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα, αρκεί όλες οι ομάδες να κινούνται με τους ίδιους όρους και ίδιες προϋποθέσεις. Εφόσον όλοι ξεκινάμε από κοινή βάση θέλουμε όχι μόνο τον Ηρακλή αλλά την οποιαδήποτε ομάδα, πόσο μάλλον τον Ηρακλή που είναι ένα δυνατό και πάρα πολύ ιστορικό όνομα και για το ελληνικό βόλεϊ και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό» υπογράμμισε με νόημα ο Παντελής Ταρνατόρος.