Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τελευταία σερβίς της χρονιάς

Τελευταία σερβίς της χρονιάς

Πολλά και αμφίρροπα παιχνίδια που κρίνουν την «μάχη» της κορυφής, αλλά και της παραμονής περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Α1 των ανδρών που θα διεξαχθεί την τελευταία Κυριακή και Δευτέρα του 2014…

Λίγο πριν φύγει το 2014 και εν μέσω εορταστικού κλίμα θα διεξαχθεί η 10η αγωνιστική της Α1 των ανδρών με την δράση να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η αγωνιστική ξεκινά από τον Έβρο και το κλειστό της Αλεξανδρούπολης… Εκεί όπου ο «λαβωμένος» από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον πάντα «μαχητικό» Παναθηναϊκό.

Ο Σάκης Μουστακίδης έχοντας λίγα 24ωρα να επουλώσει τις πληγές από την ήττα στο Ζηρίνειο ευελπιστεί σε αγωνιστική ανάκαμψη και το τρίποντο που θα επαναφέρει τους «κυανόλευκους» στον δρόμο των επιτυχιών. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ομάδα του Έβρου που θέλει τη νίκη για να κλείσει ιδανικά μια κατά άλλα πολύ καλή χρονιά.

Ο λίμπερο των Θρακιωτών Άκης Δαρίδης αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό υπογράμμισε «Το παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή είναι πάρα πολύ δύσκολο. Θέλουμε να ανακάμψουμε και να ολοκληρώσουμε την χρονιά με χαμόγελα. Με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να κλείσουμε ιδανικά τη χρονιά. Εύχομαι το 2015 να μας αλλάξει μυαλά και να πάμε ακόμη καλύτερα από τη χρονιά που φεύγει».

Ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει την δική του παράδοση στο κλειστό του Έβρου, καθώς οι «πράσινοι» μετρούν 8 νίκες και 3 ήττες στην έδρα του Εθνικού.

Ο Σωτήρης Πανταλέων αναφορικά με τον αγώνα υπογράμμισε «Είναι ένα ακόμα ντέρμπι για την ομάδα μου. Πριν το κλείσιμο της χρονιάς και του Α΄ γύρου όλοι θέλουμε τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Δεν έχουμε χάσει κανένα ματς με κάτω τα χέρια κι αυτό το δείχνουν και τα αποτελέσματα. Είναι λίγο ιδιαίτερα αυτά τα ματς που γίνονται μέσα στις γιορτές γιατί υπάρχει μια μικρή χαλάρωση στην ψυχολογία και οι ομάδες δεν είναι το ίδιο προπονημένες. Καλό θα ήταν να μην παίζαμε αλλά αφού παίζουμε πρέπει να παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Εθνικός έχει πολύ καλή ομάδα. Έχει κρατήσει τα ίδια στοιχεία παρά τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι κι αυτό είναι έργο Μουστακίδη που τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή. Σίγουρα ο τρόπος που έχασε ο Εθνικός από την Κηφισιά είναι άσχημος αλλά αυτά συμβαίνουν στο βόλεϊ».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Την ίδια ώρα (18:00) στο κλειστό του Ρέντη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου. Οι «ερυθρολευκοι» θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν αήττητοι, ενώ από την άλλη πλευρά οι Συριανοί θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους για το αν μπορούν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης τόνισε «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο, να πάρουμε το τρίποντο και να κλείσουμε ιδανικά  τη χρονιά παραμένοντας 1οι στην βαθμολογία. Πάντα τα παιχνίδια μετά τις γιορτές είναι περίεργα και κρύβουν παγίδες. Πιστεύω να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και να φθάσουμε στη νίκη. Η εικόνα που έχουμε για τον Φοίνικα είναι αυτή που βλέπουμε στα τελευταία νικηφόρα του αποτελέσματα  του πρωταθλήματος. Θέλει προσοχή το παιχνίδι για να κατακτήσουμε τη νίκη».

ΜΕΝΤ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Στο γήπεδο της Τούμπας η ΜΕΝΤ που προέρχεται από την τεράστια νίκη της επί της ΑΕΚ υποδέχεται τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας σε ένα παιχνίδι που είναι ανοικτό σε όλα του τα αποτελέσματα. Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να πάρουν το 2ο συνεχόμενο τρίποντο στην κατηγορία και να κάνουν ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή τους, ενώ από την άλλη οι ακρίτες ευελπιστούν να βάλουν τέλος στις ήττες και να κλείσουν νικηφόρα το 2014. Το παιχνίδι αυτό είναι το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων στην μεγάλη κατηγορία, μετά τα περσινά τους στην Α2 και τα μπαράζ ανόδου.

Ο τεχνικός της ΜΕΝΤ αναφερόμενος στον αγώνα με τους Εβρίτες υπογράμμισε «Θέλουμε άλλα δυο παιχνίδια για να ολοκληρώσουμε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Έχουμε φθάσει τους 9 βαθμούς και αν καταφέρουμε να πάμε στους  12 θα ήμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί θα ήμαστε πολύ κοντά στην σωτηρία μας. Αυτοί που θα φθάσουν στους 15 πιστεύω βαθμούς δεν θα κινδυνέψουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε  με όσες δυνάμεις έχουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο διεθνής ακραίος του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας Δημήτρης Ριζόπουλου δήλωσε αποφασισμένος να φθάσει στη νίκη προκειμένου να ανέβουν πιο ψηλά στην βαθμολογία οι «πράσινοι».

«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις ώστε να πάρουμε τους 3 βαθμούς κ να κλείσουμε την χρόνια με νίκη. Η ΜΕΝΤ στην έδρα της παίζει αρκετά καλά και πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε μια πολλή σημαντική νίκη όπου θα μας κρατήσει ψηλά στην βαθμολογία και θα μπούμε με διαφορετική ψυχολογία στους επόμενους αγώνες» δήλωσε ο Δημήτρης Ριζόπουλος.

ΑΡΗΣ  – ΛΑΜΙΑ

Στις 20:30 στην Μίκρα ο Άρης υποδέχεται τη Λαμία σε ένα ντέρμπι παραμονής. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν το τρίποντο για να έχουν ελπίδες παραμονής στην κατηγορία, την στιγμή που η ανανεωμένη αλλά με υπηρεσιακό τεχνικό τον Θανάση Κατσιγιάννη παίξει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την σωτηρία της.

Ο Χρήστος Μπέλος σχολιάζοντας τον αγώνα –τελικό με τον Γυμναστικό επεσήμανε «Είναι ίσως το δυσκολότερο παιχνίδι. Σίγουρα είναι το σημαντικότερο παιχνίδι του Α γύρου για εμάς. Ο κερδισμένος τα παίρνει όλα. Η νίκη για όποιον έρθει είναι κάτι περισσότερο από 6ποντο.  Είναι νίκη ψυχολογίας και κατηγορίας. Αν και έχει δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα μια νίκη δημιουργεί πίεση στην αντίπαλη ομάδα και αυτόματα ανεβάζει ψυχολογικά τη νικήτρια. Εμείς χωρίς προβλήματα θα παλέψουμε για τη νίκη προκειμένου να έχουμε και καλή πρωτοχρονιά».

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014
20.30: Α.Σ.Άρης – Γ.Σ.Λαµία
18.00: Ολυμπιακός – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
18.00 (Novaposports-3): Εθνικός Αλεξ. – Παναθηναϊκός
19.30: Ένωση Τούµπας – Α.Ο. Ορεστιάδας

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014
19.00 (Novaposports-3): ΠΑΟΚ – Α.Ο.Κηφισιάς
19.00: ΑΕΚ – ΓΑΣ Παµβοχαϊκός