ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος στο VNL 2020 από FIVB

Τέλος στο VNL 2020 από FIVB

Την οριστική αναβολή του VNL 2020 αποφάσισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία έπειτα από την συνεχιζόμενη πανδημία του Κορωνοϊού η οποία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις χώρες αλλά και στις πόλεις που ήταν προγραμματισμένα να φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης…

Με σημερινή της ανακοίνωση η FIVB έβαλε και τυπικά τέλος σε κάθε πιθανότητα διεξαγωγής του φετινού VLN. Μια αναβολή που για πολλούς ήταν δεδομένη αφού η πανδημία του Κορωνοϊού συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για άμεση επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρι Γκράσα αναφερόμενος στην αναβολή της διοργάνωσης υπογράμμισε “Μαζί με τους συνεργάτες μας, είχαμε διερευνήσει όλες τις επιλογές που είχαμε για να πραγματοποιήσουμε το φετινό VNL. Αυτό που κάνει ξεχωριστή την διοργάνωση είναι το ότι αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός που απολαμβάνουν παίκτες και φίλαθλοι. Ωστόσο λόγω της πανδημίας αυτό είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Θα ήταν λοιπόν ακατάλληλο αλλά ακόμη και ανεύθυνο για εμάς να προχωρήσουμε την διοργάνωση όταν δεν μπορούμε να παρέχουμε στους παίκτες και σε όλους τους ενδιαφερόμενους τη βεβαιότητα ότι αυτή θα ήταν ασφαλής και θα διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο VNL του 2021 όπου θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα είναι η καλύτερη διοργάνωση και με την βοήθεια των αθλητών δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το επόμενο έτος θα αποδειχθεί μια πολύ συναρπαστική χρονιά για το βόλεϊ”.