BEACH VOLLEY

«Τεράστιο» χρυσό για Καραχάλιο-Γερμανία (fot)

«Τεράστιο» χρυσό για Καραχάλιο-Γερμανία (fot)

Τη μεγαλύτερη επιτυχία του μέχρι την επόμενη καμαρώνει εδώ και λίγες ώρες ο Ελληνας προπονητής των Γερμανίδων, Σαντάλ Λάμπουρερ/Τζούλια Σούντε τις οποίες εκτόξευσε από τα προκριματικά του τουρνουά της FIVB, στην κορυφή του κροατικού Major του Πόρετς.

Laboureur_Julia_Sude

Μετά το ασημένιο μετάλλιο του εναρκτήριου τουρνουά του World Tour στο κινεζικό Φουζού, όλα έδειχναν πως ήταν πλέον θέμα χρόνου να γευτεί η ομάδα του μια μεγαλύτερη επιτυχία. Ο έμπειρος προπονητής των διεθνών μας Κοτσι-Ζούπα και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, είχε βάλει τις βάσεις πολύ νωρίς στη συνεργασία του με τις Γερμανίδες άσους για κάποια τεράστια διάκριση, η οποία ήρθε πριν λίγες ώρες στο Πόρετς, εκεί που οι διεθνείς μας Αρβανίτη/Καραγκούνη κατέλαβαν την 9η θέση.

Και συμπτωματικά μάλιστα με αντίπαλες για μια ακόμη φορά ομάδα του Καναδά. Στο Φουζού ήταν οι Μπρόντερ/ Βάλιας που είχαν στερήσει το χρυσό στις Λάμπουρερ/Σούντε, αλλά στο Πόρετς, αφού βγήκαν ζωντανά από τον “εμφύλιο’ των ημιτελικών με τις συμπατριώτισσές τους Μπόργκερ/Μπούτε με 2-0 (21-19, 20-22), τα κορίτσια του Σπύρου Καραχάλιου ξεπέρασαν στον τελικό με 2-0 (21-19, 21-18) την αντίσταση των Καναδέζων, Παβάν/ Μπάνσλεϊ και στέφθηκαν πρωταθλήτριες.

LABOURER SUDE

Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό στην καριέρατων Γερμανίδων σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση του οποίου ασφαλώς ένα σημαντικό μερίδιο χρωστάνε στον προπονητή τους, Καραχάλιο, καθώς έγινε η 11η ομάδα στην ιστορία της FIVB που κατακτά χρυσό ερχόμενη από τα προκριματικά. Για αυτό και πέρα από το νέκταρ της επιτυχίας, αλλά και τα “ευχαριστώ” στην προσωπική τους σελίδα στο Facebook  φρόντισαν να… μεθύσουν τον Έλληνα προπονητή και την συμπατριώτισσά μας, ψυχολόγο της ομάδας, Μαρία Σαμιώτη και με άφθονη σαμπάνια!

karaxalios

Fotos: FIVB, Facebook