Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Τέταρτος ο ΠΑΟΚ με 3-0 τον Φοίνικα που πάει ουραγός στα πλέι άουτ

Τέταρτος ο ΠΑΟΚ με 3-0 τον Φοίνικα που πάει ουραγός στα πλέι άουτ
Ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Σύρο με 3-0 τον Φοίνικα έχοντας πρωταγωνιστή τον πρώην πασαδόρο του «πειρατικού» Μάρκο Γαλιώτο στον τελευταία αγώνα της κανονικής περιόδου. Το αποτέλεσμα δεν άφησε ευχαριστημένη καμία από τις δύο ομάδες καθώς ο ΠΑΟΚ έμεινε τελικά 4ος – αφού ο Μίλων πήρε βαθμό από τον Ολυμπιακό και πλασαρίστηκε στην 3η θέση – και θα αντιμετωπίσει στους ημιτελικούς των πλέι οφ τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θα έχουν πλεονέκτημα έδρας και η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Αλλά και ο Φοίνικας δεν έχει λόγο να πανηγυρίζει καθώς μετά την ήττα αυτή και τη νίκη της Καλαμάτας με 3-0 επί του Πηγάσου Πολίχνης  έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και έπεσε και τυπικά στα πλέι άουτ και μάλιστα με ντεζαβαντάζ έδρας στις αναμετρήσεις με τους Kαλαματιανούς. Η παραμονή θα κριθεί στις 3 νίκες χωρίς να λαμβάνονται υπόψην οι αγώνες της κανονικής περιόδου. Οι Συριανοί βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση από τη σεζόν 2009-10 όταν είχαν πέσει στα πλέι άουτ και στη συνέχεια υποβιβάστηκαν.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα με προβάδισμα 4-0 από τους δύο άσσους και το σερβίς του Λινάρδου. Η διαφορά αυτή συντηρήθηκε σε όλο το σετ καθώς ο Φοίνικας μετά το αρχικό σοκ κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πάντα τον εύκολο πόντο με τον Βαν ντε Ντρις και τον Τρούχτσεφ που ήταν και οι πρώτοι σκόρερ του με 16 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Στο 2ο σετ ο ΠΑΟΚ ξέφυγε 9-4 με το μπλοκ του Γαλιώτου, κράτησε πάλι τη διαφορά και την αύξησε με το σερβίς του Βαν Χάρντερεν και του Βαν ντε Ντρις σε 20-14. Η μάχη ήταν άνιση και το σετ τελείωσε 25-17 με το λάθος του Μπαρμπούνη.

Το πιο αμφίρροπο ήταν το 3ο σετ. Με την είσοδο του Πετσιά στη θέση του Τσέιβερς ο Φοίνικας απέκτησε καλύτερο ρυθμό και επωφελήθηκε τα περισσότερα λάθη του ΠΑΟΚ. Ο Φοίνικας προηγήθηκε ακόμα και 13-10 με το μπλοκ του Μπράιαν αλλά δεν είχε συνέχεια. Ο Βαν ντε Ντρις και ο Βαν Χάρντερεν με σερί 3-0 ισοφάρισαν 14-14. Ακολούθησε ράλι πόντο πόντο και στο 21-21 ο Ασπιώτης ήταν ο μοιραίος παίκτης. Με δύο λάθη έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ 23-21 και με τον άσσο του Τρούχτσεφ και το τελείωμα του Βαν ντε Ντρις έγινε το 25-22 και το 3-0 σετ.

Διαιτητές: Κουτσούλας, Γεωργιάδης Στ., Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Τομαράς, Συρίγος, Γραμματεία: Καπουράνη.

Διακύμανση:
1ο σετ: 3-8, 11-16, 17-21, 20-25
2ο σετ: 5-8, 11-16, 15-21, 17-25
3ο σετ: 8-7, 15-16, 19-21, 22-25

*Οι πόντοι του Φοίνικα Σύρου προήλθαν από 1 άσσο, 35 επιθέσεις (54% αποτελεσματικότητα), 6 μπλοκ και 17 λάθη αντιπάλων (12 χαμένα σερβίς) και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 11 άσσους, 35 επιθέσεις (58% αποτελεσματικότητα), 4 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων (15 χαμένα σερβίς).

Τα σετ: 0-3 (20-25, 17-25, 22-25) σε 75′

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Τσέντομιρ Ίλιτς): Κουτσομύτης 5 (5/9 επ., 63% υπ. – 32% άριστες), Τσάβερς 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ, 29% υπ. – 14% άριστες), Ντάτσα 3 (1/2 επ., 2 μπλοκ), Μπράιαν 7 (5/8 επ., 2 μπλοκ), Ασπιώτης 17 (16/26 επ., 1 άσσος), Γκαρσία 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ0 / Σωνάκης (λ, 56% υπ. – 28% άριστες), Πετσιάς, Μπαρμπούνης 5 (5/11 επ., 67% υπ. – 40% άριστες), Μανωλάκης.

Π.Α.Ο.Κ. (Γιόσκο Μιλένκοσκι): Βαν Γκάρντερεν 9 (6/11 επ., 3 άσσοι, 75% υπ. – 56% άριστες), Γαλιώτος 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Τρούχτσεφ 11 (8/12 επ., 3 άσσοι, 60% υπ. – 53% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 16 (13/21 επ., 3 άσσοι), Λινάρδος 5 (3/5 επ., 2 άσσοι), Σαμοϊλένκο 7 (4/9 επ., 3 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 82% υπ. – 64% άριστες), Σιδηρόπουλος, Γάτσης, Τακουρίδης.

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Τσέντομιρ Ίλιτς είπε: «Σήμερα δεν μπορέσαμε να μπούμε στο παιχνίδι όπως θέλαμε. Στο τρίτο σετ το καταφέραμε μέχρι ένα σημείο, δεν πήραμε τίποτα, κάναμε πάρα πολλά λάθη, είμασταν πάρα πολύ νευρικοί. Ο ΠΑΟΚ σήμερα νίκησε δίκαια. Όσο για τη συνέχεια είναι δύσκολη, θα δώσουμε τα πάντα έτσι ώστε να φέρουμε τα θετικά αποτελέσματα και τις νίκες που χρειαζόμαστε».

Ο πασαδόρος του Φοίνικα Απόστολος Πετσιάς είπε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, είχαμε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο σήμερα, διεκδικητή του πρωταθλήματος. Εμείς βάλαμε τα δυνατά μας αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι όμως συνεχίζουμε κανονικά στα play out απέναντι στην Καλαμάτα, … θα δούμε τώρα ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται γιατί είναι τα πιο σημαντικά παιχνίδια θεωρώ όλης της χρονιάς αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και ανταγωνιστικοί. Να έχουμε και την υγεία μας να πάνε όλα καλά και να μείνει ο Φοίνικας εκεί που του αξίζει. Κάναμε μια καλή αρχή του πρωταθλήματος, κάναμε κάποιες καλές νίκες ωστόσο εκεί κοντά στα Χριστούγεννα κάποιες γρίπες, κάποιοι τραυματισμοί μας άφησαν πίσω, δεν θέλω να τα λέω αυτά σαν δικαιολογίες, όμως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, ταλαιπωρηθήκαμε και εμείς και δε μας βοήθησε να πάρουμε κάποιους βαθμούς στα κρίσιμα παιχνίδια του Ιανουαρίου που είχαμε και έτσι βρισκόμαστε εδώ που είμαστε τώρα».

O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι είπε: «Ως προς το αποτέλεσμα, το παιχνίδι δεν ήταν σημαντικό για εμάς, καθώς δεν μας νοιάζει ποιον αντίπαλο θα αντιμετωπίσουμε στα ημιτελικά των πλέι-οφ του πρωταθλήματος. Για εμάς πολύ σημαντικό ήταν να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να δείξουμε την βελτίωση μας. Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα καλό τεστ ενόψει του επόμενου παιχνιδιού, το οποίο είναι ο προημιτελικός κυπέλλου απέναντι στον Άθλο. Σήμερα παίξαμε ένα καλό παιχνίδι, ειδικά στα πρώτα δύο παιχνίδια. Δεν δώσαμε την δυνατότητα στον αντίπαλο να παίξει το παιχνίδι του, έχοντας σοβαρή προσέγγιση στο παιχνίδι, και αυτό μας έφερε το θετικό αποτέλεσμα».

Ο Μάρτεν Φαν Χάρντερεν του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Ξέραμε ότι η τελική θέση μας στην κανονική διάρκεια δεν ήταν εντελώς στο χέρι μας, αλλά δεν το σκεφτόμασταν καθόλου, εμείς θέλαμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε συγκεντρωμένοι απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Ο Φοίνικας Σύρου είναι μία καλή ομάδα, ίσως τη φετινή περίοδο είναι λίγο άτυχη, αλλά στην έδρα τους μπορούν να παίξουν καλά. Θέλαμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, γι’ αυτό ξεκινήσαμε δυναμικά από την αρχή. Έρχεται μία γεμάτη περίοδος με αγώνες σε κύπελλο, Λιγκ Καπ αλλά και πλέι-οφ πρωταθλήματος. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι και θα είναι ένα διαφορετικό επίπεδο βόλεϊ».