DARK ROOM

Θα νικήσει τη λευχαιμία ο Σοτέλδο!

Θα νικήσει τη λευχαιμία ο Σοτέλδο!

Μετά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ανάγκασαν να αποχαιρετήσει πρόωρα το άθλημα, ο 29χρονος πρώην διεθνής πασαδόρος της Βενεζουέλας, ετοιμάζεται πλέον να δώσει τον σημαντικότερο αγώνα της ζωής του, όπου χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας.

Ο δίμετρος πρώην πασαδόρος της βουλγαρικής Πιρίν, Φρανσίσκο Σοτ;eλδο, που έπαιξε από το 2005-2015 στην Εθνική της χώρας του, πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, γνωστή και ως ALL (Αcute Lymphoblastic Leukemia).

Πρόκειται για μια μορφή καρκίνου του αίματος και του μυελού των οστών, που επηρεάζει περισσότερα από 2000 παιδιά και 1000 ενήλικες στις Η.Π.Α. κάθε χρόνο και εάν δεν αντιμετωπισθεί, οδηγεί σύντομα στο θάνατο.

Χαρακτηριστικό της ALL όπως και άλλων λευχαιμιών είναι η κόπωση, ο λήθαργος, η αιμορραγία, το άλγος στα οστά και στις αρθρώσεις, και μια προδιάθεση στον πυρετό και σε λοιμώξεις, ενώ η θεραπεία της μπορεί να διαρκέσει και δύο χρόνια. Σε αντίθεση με τα παιδιά, όπου στο περίπου του 90% των αντιμετωπιζόμενων περιπτώσεων επιτυγχάνεται ύφεση, στις αντίστοιχες περιπτώσεις των ενηλίκων ασθενών θεραπέυονται μόνο το ένα τρίτο ήτοι το 20-40%.

venezuela_soteldo_gomez

Στον αγώνα όμως αυτό ο πρώην άσος της Guiara και συμπαίκτης του “δικού” μας Ερνάντο Γκόμεζ, δεν είναι μόνος του, καθώς λόγω του υψηλού κόστους θεραπείας, ελπίζουμε όλοι πως θα σταθούν στο πλευρό του εκατομμύρια “συμπαίκτες” για να φτάσει τη μεγαλύετρη νίκη της καριέρας του. ‘

Ηδη μάλιστα η Ομοσπονδία της Βενεζουέλας ανακοίνωσε, όπως βλέπετε στη φωτό, κάποιους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους φίλοι του αθλήματος από Ευρώπη, Αμερική και Παναμά μπορούν να προσφέρουν όποιο ποσό επιθυμούν για να βοηθήσουν στον “αγώνα ζωής” του Σοτέλδο και να δώσουν δύναμη και ελπίδα στην οικογένεια του άτυχου άσου.

soteldo. jpg