Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Θέλουν πρωτάθλημα με Φοίνικα

Θέλουν πρωτάθλημα με Φοίνικα

Όνειρα τίτλου κάνουν πλέον στη Σύρο μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή νίκη του Φοίνικα επί του νταμπλούχου ΠΑΟΚ στην Πυλαία, που «σφράγισε» την συμμετοχή τους στα πλέι οφ της Volleyleague «Πάμε Στοίχημα».

Δύο από τους αρχι-Πειρατές της «Αρχόντισσας των Κυκλάδων» και εκ των 7 κορυφαίων της 18ης αγωνιστικής, ο Σέρβος Τόμισλαβ Ντόκιτς και ο Ιταλός Ματέο Πάρις, δεν έκρυψαν ως καλεσμένοι στην χθεσινή εκπομπή των καναλιών Novasports «Στο Φιλέ», μιλώντας στον οικοδεσπότη Παντελή Λώλη, την επιθυμία τους να φέρουν τη φετινή «κούπα» στο νησί .

«Θέλω να πάρω πρωτάθλημα με Φοίνικα» δήλωσε στα ελληνικά ο «μαέστρος» της ορχήστρας του Νίκολιτς, Ματέο Πάρις. «Είναι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο! Το σημαντικό είναι ότι είμαστε στα πλέι οφ, ελπίζω να τελειώσουμε χωρίς τραυματισμούς και ατυχίες και στο τέλος η ομάδα που είναι στην καλύτερη φόρμα να κατακτήσει τον τίτλο» τόνισε ο τρελο-Ιταλός , που ήδη κάνει σενάρια τελικού στην Πυλαία.

«Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε την υψηλότερη θέση στην κατάταξη της κανονικής περιόδου και για αυτό έχει μεγάλη σημασία το σαββατιάτικο ματς με την Κηφισιά. Μετά ονειρεύομαι να παίξουμε στον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ… Πέρυσι έμεινα εντυπωσιασμένος από τους 10.000 “τρελούς” οπαδούς στην Πυλαία, που δημιουργούν μία υπέροχη ατμόσφαιρα όταν παίζεις. Μπορεί όμως και να παίξουμε και με άλλη ομάδα, αλλά το σημαντικό είναι να φτάσουμε στον τελικό”.

Στο «μυαλό» του Πάρις είναι και το «βαρύ πυροβολικό» του Πειρατικού, Τόμισλαβ Ντόκιτς, ο οποίος εκτιμά πως στη Σύρο σήμανε πλέον η ώρα του τίτλου. «Δεν έχουμε πανηγυρίσει πρωτάθλημα στο νησί, αλλά νομίζω πως έφτασε η ώρα… Όλοι είμαστε έτοιμοι και ελπίζουμε σε αυτό, αν και ξέρουμε ότι είναι δύσκολο.

Είμαστε μια νησιωτική ομάδα, δεν έχουμε σε αντίθεση με άλλους συλλόγους τόσο πολύ κόσμο, τόσους χορηγούς, αλλά όλο το νησί μας βοηθάει και παρά την κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα, κάνουμε καλή δουλειά. Παίζουμε καλό βόλεϊ και έχουμε δώσει «καλή εικόνα» σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάτι όμως λείπει…… Ίσως η εμπειρία που χρειάζεται μία ομάδα για να φτάσει στον τίτλο» υποστήριξε ο 30χρονος εδώ και λίγα 24ωρα κορυφαίος διαγώνιος του Επάθλου Novasports που συμπλήρωσε ότι «δεν έχουμε βρει ακόμη 100% τη φόρμα μας, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο… Ελπίζω να είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση στους επόμενους αγώνες και το καλύτερο φορμάρισμα θα γίνει στα πλέι οφ».