ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Θετικά συμπεράσματα στη συνάντηση ΠΑΣΑΠ-Βρούτση

Θετικά συμπεράσματα στη συνάντηση ΠΑΣΑΠ-Βρούτση
Συνάντηση ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτσης Ιωάννης και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΑΠ πραγματοποίηθηκε την Τετάρτη (08/05), όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν στο σύνολο του ελληνικού βόλεϊ, όπως αυτά προκύπτουν και από τα στοιχεία της καινοτόμου πλατφόρμας ψηφιακής καταγραφής του αθλητισμού, e-Kouros.
Το “παρών” έδωσαν ο Πρόεδρος Αχιλλεόπουλος Γιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Πελεκούδας Παναγιώτης, το μέλος του ΔΣ Βασιλαντωνάκη Ανθή, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Πετρέας Γιώργος και από την Εθνική Ομάδα Γυναικών η Νικολογιάννη Ασημίνα. Το κλιμάκιο συνόδευσε ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΣΑΠ, Πρεβενιός Δημήτρης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΠΑΣΑΠ: “Ο κ. Βρούτσης ήταν πολύ θετικός στο αίτημα εργασιακής και ασφαλιστικής ισότητας των φύλων, μέσω της μετατροπής του βόλεϊ Γυναικών σε επαγγελματικό, το οποίο αποτελεί αποδεδειγμένα το πιο δημοφιλές ομαδικό άθλημα στις γυναίκες σύμφωνα με τα στοιχεία του e-Kouros.
Η πλατφόρμα ανέδειξε με πραγματικά δεδομένα τη δυναμική του αθλήματος στην οποία δεν αντιστοιχούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλήτριες στη χώρα μας, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη σχετικής ρύθμισης και, ως εκ τούτου, δρομολογήθηκαν περαιτέρω ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Όσον αφορά, δε, στο βόλεϊ Ανδρών, ο Υπουργός εξέφρασε τη θετική του στάση στην άμεση αύξηση των ομάδων της Volleyleague, αλλά και ευρύτερα στη βελτίωση των συνθηκών του Έλληνα αθλητή πετοσφαίρισης.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κεφαλαιοποιήσουν το κλίμα συνεννόησης και συναντίληψης για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ με πιο στενή, άμεση και εντατική συνεργασία στο μέλλον.
Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Βρούτσης παρέλαβε αναμνηστικό δώρο από τον ΠΑΣΑΠ με αναγραφόμενο το μότο του Συνδέσμου “Ό,τι είναι καλό για τους αθλητές, είναι καλό για το άθλημα”.